VIDEO Trei jandarmi s-au aruncat îmbrăcaţi în râul Mureş pentru a salva o femeie care a vrut să se sinucidă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei, jandarmul care a sărit în apele reci după femeie. FOTO: Captură Video
Andrei, jandarmul care a sărit în apele reci după femeie. FOTO: Captură Video

Trei jandarmi din Arad au salvat o femeie de la înec, după ce aceasta s-a aruncat în apele reci ale Mureşului. Potrivit martorilor, femeia a decis să recurgă la gestul extrem în timp ce vorbea la telefon.

Joi, 28 noiembrie, o femeie s-a aruncat sub privirile martorilor în apele reci ale Mureşului. Speriaţi, aceştia au sunat de urgenţă la 112. Trei jandarmi au fost primii care au sosit la faţa locului şi, fără să mai aştepte să ajungă pompierii, unul dintre ei s-a aruncat în apele învolburate pentru a salva femeia. Apoi, ceilalţi doi colegi i s-au alăturat.

   

„În preajma Sfântului Andrei, un jandarm pe nume Andrei, alături de colegii lui de echipaj, Cristian şi Gabriel, au făcut o faptă pentru care ceilalţi îi numesc eroi... au salvat o femeie, care se aruncase în râul Mureş. Ei spun că şi-au făcut doar datoria dar, dacă priveşti imaginile, iţi dai seama că este mai mult decât atât”, au arătat reprezentanţii Jandarmeriei Române. 

Andrei, unul dintre cei trei jandarmi care a sărit în apă pentru a salva femeia, a făcut acelaşi gest în urmă cu doi ani. Tocmai de aceea ştia că fiecare secundă în acest caz poate să facă diferenţa dintre viaţă şi moarte.

„În situaţiile astea, nu ai prea mult timp la dispoziţie. Trebuie să acţionezi. Cu cât întârzii momentul, cu atât se reduc şansele de supravieţuire. Aşa că Andrei s-a aruncat în apele reci ale Mureşului. A înotat cu greu până la femeia pe jumătate scufundată în apa care nu depăşea 7-8 grade, dar a reuşit, nu singur, ci ajutat de Cristian şi Gabriel. La mal, cei trei jandarmi au aplicat primele măsuri de resuscitare, până la venirea echipajelor specializate”, au mai precizat reprezentanţii Jandarmeriei Române.

Femeie a ajuns la spital în stare gravă, dar există şanse ca aceasta să îşi revină. Potrivit soţului ei, ea a devenit recent mamă şi cel mai probabil depresia post-natală de care o suferise a împins-o să comită gestul extrem. 

Citeşte şi

REPORTAJ Singura fabrică românească de tramvaie care luptă pentru supremaţie cu o companie turcească FOTO

FOTO „Harley-Davidson-ul“ trotinetelor se va fabrica în România. Cum arată spectaculoasele vehicule electrice

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite