UPDATE Elevul bătut va avea nevoie de cel puţin trei săptămâni de îngrijiri medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La o şcoală din localitatea Miniş, o bătaie dintre doi colegi de liceu a sfârşit într-un mod cumplit. Un tânăr de 17 ani a ajuns ieri în stare gravă la Spitalul de Maxilofaciale din Timişoara după ce un coleg de liceu împreună cu fratele său l-au bătut în faţa şcolii.

Ora 15.00

Cazul de la Craiova se putea repeta şi în Arad. Un elev de 17 ani a fost nenorocit în bătaie, chiar în faţa liceului în care învaţă. Cel care i-a aplicat corecţia a fost fratele unui coleg, cu care victima avusese o altercaţie. Din fericire, adolescentul a scăpat cu viaţă, are însă dublă fractură de mandibulă şi se poate hrăni doar cu ajutorul unei sonde.
 
Într-una din zilele trecute, Bogdan, un elev de clasa XI-a al liceului Vasile Juncu, din Miniş, a avut un schimb de replici cu un alt coleg . A trecut cu vederea incidentul, aşa că, peste câteva ore, când a fost chemat în faţa porţii de la intrare, nu s-a gândit ce avea să urmeze. A fost lovit cu pumnul în faţă de fratele celui cu care se certase, un tânăr de 22 de ani.
 
"El e un băiat bine făcut, nici nu a ştiut ce i se întâmplă şi dintr-un băiat sănătos a ajuns o legumă. Îl  hrănim cu paiul, a căzut după ce a primit pumnii în faţă şi şi-a pierdut cunoştinţa, nu a mai ştiut de el”, a declarat mătuşa băiatului lovit.
 
Două lovituri năprasnice cu pumnul în faţă au fost suficiente pentru a-i provoca o fractură extrem de gravă. Medicii din Arad au hotărât să îl trimită pe băiat la Timişoara. “Bine că în cădere nu a dat cu capul de o piatra, că se putea întâmpla ca la Craiova”, a declarat Ioan Potra, bunicul băiatului.
 
După incident, liceul din Miniş a devenit o adevărată fortăreaţă. Nu pentru agresori, ci pentru presă. Conducerea şcolii recunoaşte că este regretabil ceea ce s-a întâmplat şi aşteaptă finalizarea anchetei. Liceul din Miniş are doi paznici, dar aceştia lucrează doar în ture de noapte.

Directoarea şcolii

“După restructurări am rămas cu doi paznici, care trebuie să păzească noaptea utilajele agricole din curtea liceului, care sunt foarte scumpe”, a declarat Emilia Sălăjean, director la Liceul Vasile Juncu din Miniş. “Nu putem spune dacă incidentul s-ar fi evitat dacă era un paznic, poate că  da, din păcate trăim într-o societate foarte agresivă”, a precizat Nicolae Pelegrini, inspector şcolar adjunct.
 
Elevul bătut va avea nevoie de cel puţin trei săptămâni de ingrijiri medicale. “Agresorul a fost identificat, i s-a întocmit dosar penal, în functie de numărul de zile de îngrijiri medicale se va încadra fapta, care poate ajunge la vătămare corporală gravă”, a declarat Camelia Tuduce purtător de cuvânt IJP Arad.

Ora 14.00

Deocamdată nimeni din conducerea şcolii din Miniş, judeţul Arad nu vrea să comenteze incidentul. Cât despre rudele minorului agresat, acestea spun că vor depune plângere la Poliţie împotriva celor doi bătăuşi.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite