Un șofer a fost amendat și a rămas fără microbus după ce a transportat mai multe persoane decât i-a permis legea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Șoferul transporta mai multe persoane decât ar fi avut voie
Șoferul transporta mai multe persoane decât ar fi avut voie

Transporturile ilegale de persoane sunt în vizorul poliţiştilor Serviciului Rutier. În cadrul acţiunilor organizate de poliţiştii rutieri pentru combaterea transportului ilegal de persoane, a fost depistat în trafic, în municipiul Arad, un autoturism marca Ford Transit adică microbuz 8 plus 1 persoane, condus  de către un bărbat de 43 de ani, din  judeţul Arad.

Tras pe dreapta pentru control, oamenii legii au constatat că în microbuz se aflau mai mulţi pasageri decât era prevăzut, aceştia susţinând că au mai fost transportaţi şi cu altă ocazie  cu acest  autovehicul, ei achitând pentru aceasta,  diferite sume de bani.

„Poliţiştii au mai stabilit că, pasagerii au fost  îmbarcaţi  în microbuz de către conducătorul acestuia, din judeţele Covasna şi Braşov  cu scopul de a fi transportaţi în  Ungaria. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că proprietarul   microbuzului în cauză este R. Kriztina, care locuieşte fără forme legale în Pecica şi  care a şi organizat transportul de persoane pe ruta Covasna – Braşov – Ungaria”, a declarat subcomisar Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Arad.

Dat fiind faptul că, proprietara microbuzului nu deţinea autorizaţie pentru efectuarea acestei activităţi, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale a acesteia, cu suma de 10.000 lei.

Şi conducătorul auto a fost sancţionat. Acesta, va trebui să scoată din buzunar  suma de 200 lei, pentru că a  transportat mai multe persoane decât numărul de locuri stabilite în certificatul de înmatriculare.

De asemenea, conform legislaţiei în vigoare, poliţiştii au luat şi măsura suspendării dreptului de utilizare a microbuzului,  pe o perioadă de şase luni, măsură care a mai fost luată o dată, în cursul acestui an pentru aceeaşi firmă.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite