Un aventurier francez a scăpat de mitralierele din Sudan, dar a fost bătut de ţigani în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guillaume Combot nu este supărat pe români, deşi ţara noastră e singura în care a fost agresat
Guillaume Combot nu este supărat pe români, deşi ţara noastră e singura în care a fost agresat

ARAD  Guillaume Combot face înconjurul lumii pe jos. După ce a scăpat din războiul civil din Sudan, el a fost bătut de ţigani în România.

Aventura vieţii francezului Guillaume Combot, în vârstă de 33 de ani, a început  în 2009. A pornit din Cape Town, a trecut prin Mozambic, Malawi, Tanzania, Uganda, Sudanul de Sud, Sudanul de Nord, Iran, Iordania, Israel, Palestina, Turcia, Bulgaria şi România.

Din Arad va pleca spre Budapesta, de unde va continua spre Austria şi Germania, urmând să ajungă în Franţa. Francezul a plecat la drum cu 8.000 de euro şi şi-a propus să cheltuiască cât mai puţin. În unele ţări a reuşit să cheltuiască nu mai mult de doi euro pe zi, iar în altele, chiar şi cinci. „Încerc să reduc cât mai mult cheltuielile, mai ales cele cu mâncarea. Mănânc puţin, iar în unele zile chiar deloc“, a explicat francezul.

Înconjurul lumii, în cifre
În bagajul său, care nu depăşeşte greutatea de trei kilograme, are haine, o foaie izolantă şi un sac pentru dormit. A avut şi un cort, dar în Africa a renunţat la el, deoarece greutatea acestuia îl incomoda în timpul mersului. În medie, Guillaume Combot a parcurs aproximativ 40 de kilometri pe zi, iar până acum a schimbat şapte perechi de încălţăminte.

Guillaume Combot a mai povestit că unul dintre momentele dificile ale călătoriei sale a fost în Sudanul de Sud, ţară aflată în război civil. „Cele mai multe persoane pe care le-am întâlnit acolo aveau mitraliere Kalaşnikov şi consumau alcool. Am întâlnit acolo o cultură agresivă, paranoică, şi multe persoane care nu au înţeles de ce fac această călătorie”, a mai spus francezul.

Guillaume Combot nu a putut merge prin Egipt, pentru că oficialii acestei ţări i-au interzis să meargă… pe jos. Până să ajungă în România, francezul a parcurs a 16.000 de kilometri.

Experienţe ţigăneşti pe pământ românesc
Când s-a văzut scăpat şi convins că le-a trăit pe toate, Giullaume a ajuns în România. „Între Piteşti şi Râmnicu Vâlcea am fost agresat şi fugărit de un ţigan. A fost unul dintre momentele dificile ale acestei călătorii. Nu a reuşit să-mi ia nimic din bagaje şi nici nu am fost rănit grav. A fost oribil ce mi s-a întâmplat”, a povestit francezul.

Culmea ironiei, după această întâmplare, la câteva zile, o altă familie de ţigani l-a primit în casa lor, unde a fost lăsat să înnopteze.  Guillaume Combot a spus că este „foarte impresionat“ de România, chiar dacă este singura ţară unde, susţine el, a fost agresat. 

„Chiar dacă am trăit întâmplări mai puţin plăcute, pot să spun că România e una dintre cele mai frumoase ţări pe care le-am văzut, cu oameni zâmbitori şi spun asta nu pentru a fi politicos. Mi-aş dori ca oamenii din Franţa să fie ca şi românii”, a spus Giullaume Combot.

În România, francezul a dormit mai mult în apropierea bisericilor sau a cimitirelor.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite