Un arădean sculptează figurine, scaune și cuține cu teme vânătorești în coarne de cerbi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un arădeanul priceput realizează mici figurine cu teme vânătoreşti, destinate mai ales colecţionarilor. Ajutat de soţia sa, acesta mai face şi scaune sculptate cu modele de acelaşi gen sau cuţite cu mânere sculptate în fildeş.

Alexandru Blaj este pasionat de sculptură şi reuşeşte să transforme obiectele pe care le finisează în adevărate opera de artă. Arădeanul sculptează şi în materiale mai puţin obişnuite cum ar fi coarnele de cerb.

Blaj şi-a început activitatea la cea mai mare fabrică de mobilă din ţară, IMAR, care însă s-a închis. Arădeanul a simţit că pasiunea lui pentru acest gen de artă trebuie să continue. Aşa a ajuns să deţină cel mai apreciat atelier de motive vânătoreşti sculptate în coarne de animale,  lemn sau metal.

Sculptează de o viaţă

„În general lucrez pe comandă pentru că de exemplu la un scaun sunt materiale scumpe, gen măslin, iar mânerele sunt din coarne de cerb şi ajung să coste cam 800 de lei”, povesteşte sculptorul. Micile rozete sculptate în corn de cerb şi care sunt căutate de colecţionari ca tablouri sunt făcute doar la comandă şi munceşte pe ele şi până la un an.

Ajutat de soţia sa Monica, sculptorul arădean are clienţi mai mult din străinătate. „Dacă există calitate, afacerea supravieţuieşte, chiar pe criză”, povesteşte sculptorul, care adaugă că clienţii săi sunt cei ce aduc alţi clienţi.
„E muncă dificilă şi poate că pentru România preţurile par mari, dar nu sunt”, a declarat Liviu Oancea, un  client venit să comande un cuţit cu mâner de fildeş.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite