Tranzitul intestinal la copii, legat de alergiile alimentare. Tema a fost dezbătută la o secție pediatrică din țară

0
Publicat:

O universitate din țară a început întâlnirile medicale în care se dezbat diferite teme care vin în sprijinul pacienților. Ultimul eveniment a fost „Open Days” și a avut loc în Arad, la Pediatrie II. 

Dezbaterea a fost presărată cu  prezentări de caz FOTO UVVG
Dezbaterea a fost presărată cu prezentări de caz FOTO UVVG

Tema abordată în cadrul evenimentului științific de tip Open Day  organizat la Secția Pediatrie II a Spitalului Clinic Județean Arad, sub egida Universității de Vest "Vasile Goldiș" din Arad (UVVG) a fost: „Actualități în tulburările de tranzit intestinal la copii”.

Prelegerea s-a adresat studenților la Medicină din ani mari, medicilor rezidenți și specialiști de Medicină de Familie și Pediatrie, aducând date recente de abordare și terapie a constipației cronice la copil, presărată cu mai multe prezentări de caz.

Evenimentul a fost susținut de S.L. Dr. Simona Luminița Dumitra, coordonatoarea Disciplinei de Pediatrie-Puericultură a Facultății de Medicină din cadrul UVVG.

Aceste întâlniri medicale le consider ca agape medicale în care împărtășim experiențe, căutăm împreună răspunsuri, dezbatem protocoale noi și vechi, țintind spre un limbaj comun medical și o atitudine complexă în care copilul bolnav trebuie abordat integrativ, în echipă”, spune dr. Simona Luminița Dumitra, coordonatoarea Disciplinei de Pediatrie-Puericultură a Facultății de Medicină din cadrul Universității de Vest "Vasile Goldiș" din Arad.

Echipă complexă de medici

Vorbind despre constipație, Simona Luminița Dumitra specifică că este una din cele mai frecvente cauze de adresabilitate în serviciile medicale, uneori greșit interpretată și subdiagnosticată, de cauze diferite, actual legată mult de alergiile alimentare, care necesită o terapie în trepte, de lungă durată, cu o echipă complexă de medici - de familie, pediatru, chirurg, neurolog, psihiatru, psiholog și cu aportul  și suportul  familiei.

Sperăm că aceste evenimente medicale cu diferite tematici să ne permită să învățăm împreună, unii de la alții, de la studenți la profesori" a mai declarat dr. Simona Luminița Dumitra.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite