Sute de familii din Fîntanele nu îşi pot finaliza casele pentru că nu au utilităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii din comuna arădeană Fîntanele care au primit terenuri pentru construirea de locuinţe prin Legea 15/2003 sunt revoltaţi deoarece nu au utilităţi. Lipsa curentului, spun ei, îi împiedică ca să finalizeze construcţiile începute în anul 2012.

S-au dat terenuri. Oamenii au început să construiască, însă nu îşi pot finaliza construcţia de case, deoarece nu au curent. Ei aştepată acest lucru din anul 2012, însă tot degeaba. Mulţi stau în chirie pentru că nu au unde locui. Astfel, s-a ajuns ca un cartier întreg să aibă casele pe trei sfert ridicate. Oamenii spun că nu se pot muta deoarece nu au curent, apă şi căldură. Puţine familii sunt care s-au încumetat să îţi tragă singure curent şi apă (de la 300 de metri), însă nu toţi au bani pentru acest lucru.

„Din anul 2012 primarul ne spune că ne va da sursa de energie. Am ajuns în 2016 şi nici în ziua de azi nu există.  Mi-aş dori să se facă dreptate. După nişte bani blocaţi în imobile nefolosite se prescrie aceeaşi taxa ca şi pentru un imobil folosit având în vedere că este fără utilităţi”, spune Alexandru Gal. În situaţia lui se află şi familia Mihai Iftime. 


În acest cartier nou al comunei Fîntanele sunt câteva sute de locuri şi mai bine de jumătate din case sunt ridicate.

Viorel Codrea este şi el un tânăr care are terenul, însă nu s-a încumetat să se apuce de construcţie până nu vede situaţia reglementată.

image

Tinerii spun că au fost forţaţi să ridice casele în doi ani şi s-au trezit fără utilităţi. Cei care au primit terenuri şi nu şi-au făcut proiect şi turnat fudaţia au pierdut dreptul de loc.

Primarul promite curent din primăvară

Primarul comunei Fîntânele, Emil Nicolae Otlăcan, spune că s-au dat terenuri în două zone şi că este vorba despre 360 de locuri de casă, dintre care 60 sunt în Tisa Nouă.

 „La Tisa Nouă nu sunt probleme, deoarece procedurile au fost finalizate şi oamenii pot să se racordeze la curent. În ceea ce priveşte cartierul nou din Fîntânele pot spune că suntem în toiul procedurilor. Tocmai a fost aprobat Studiul de Fezabilitate pentru extinderea reţelelor electrice, urmează aprobarea proiectului. Pot spune că în primăvară, tinerii vor putea avea curent. Am făcut demersuri şi pentru celelalte utilităţi (gaz şi apă). Avem un proiect depus la Timişoara pentru finanţare care se află în faza de selecţie”, a declarat primarul comunei.

Acesta se află la conducerea primăriei din anul 2004, însă de peste 20 de ani lucreză în administraţie.  

image

Câţiva stâlpi au fost aduşi de către autorităţi la faţa locului

Vă mai recomandăm: VIDEO Firma de construcţii a unei familii de români, premiată la Londra. Arhitect englez: „Este o plăcere să lucrez cu John”

Top 3 materiale de construcţii ieftine. Cum poate ajunge o casă din baloţi de paie să coste de trei ori mai puţin
 

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite