Surpriză pe cer în această noapte. Arădenii au ocazia să vadă aproximativ 60 de stele căzătoare pe oră. Vezi aici ce înseamnă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această noapte, între orele 22.00 şi 3 dimineaţa, arădenii vor putea să vadă o ploaie de stele căzătoare, numită „Draconide”, după constelaţia din care provine.

Vizionarea acestui fenomen unic în viaţă va putea fi sesizat foarte bine de pe raza judeţului nostru, singura condiţie fiind însă timpul frumos. În cazul în care cerul va fi acoperit de nori, atunci sunt slabe şanse de a putea vedea acest fenomen.

„Este vorba despre o constelaţie foarte lungă, care este situată între Carul mare şi Carul mic. Pe lângă «Draconide» i se mai spune şi «Zmeul». Curentul de meteori, denumit popular «ploaie de stele căzătoare», cuprinde mii de miliarde de particule dintr-o cometă, care pătrund în atmosferă cu viteză foarte mare. Spectacolul va putea fi perceput ca un fel de artificii“, a declarat Nicolae Reinholz, un împătimit al astronomiei. Acesta  şi-a construit singur un telescop astronomic în localitatea Zădăreni, al doilea ca mărime din ţara noastră.

În 1933 și 1946 planeta noastră a trecut prin aceeași parte a traiectoriei cometei și s-au observat adevărate „furtuni” de meteori. Se crede că anul acesta activitatea va fi mai slabă ca intensitate decât atunci pentru că materialul din zonă s-a disipat în spațiu.

Acest curent de meteori produce suprize. Lumina Lunii Pline va șterge din meteori, fiind posibil să vedem mai puține stele căzătoare pe oră.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite