Ştefan Rusu străbate România pe motor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul a condus pentru prima dată o motocicletă când avea doar 12 ani. A fost dragoste la prima vedere.

PROFIL
Născut. 21 iunie 1983
Studii. Liceu
Experienţă. Este biker de 10 ani
Familie. Necăsătorit

Pasiunea pentru motociclete a moştenit-o de la tatăl său. „Tatăl meu era pasionat de motociclete şi, când am împlinit 12 ani, mi-a cumpărat o mini Mobra pe care am condus-o vreo trei ani”, povesteşte Ştefan. Pentru tânărul arădean, mersul pe motocicletă a fost ceva normal, mai ales că, fiind un fan al fenomenului, dar şi al rock-ului, cele două pasiuni s-au îmbinat perfect. „A fi biker în România e în primul rând o corvoadă, pentru că mereu te loveşti de prejudecăţile oamenilor. Noi suntem «băieţii răi»”, mărturiseşte tânărul.

Cu benzina „în vene“
Este posesorul unei motociclete Royal de 220 de centimetri cubi, pe care a achiziţionat-o acum patru ani şi în care a investit timp şi bani. „Motocicliştii sunt de trei feluri. În primul rând sunt cei pasionaţi, care nu prea au bani şi care le repară mereu. Apoi sunt bikerii de weekend, care au bani, dar pe care nu-i vei vedea niciodată în timpul serviciului la ghidonul bijuteriilor lor. Iar la urmă sunt cei care sunt dependenţi de un motor puternic”, spune Ştefan. Pentru că pasiunea pentru caii putere pe două roţi este extrem de costisitoare, Ştefan are două joburi care-l ajută să se descurce cu cheltuielile. „Lunar cheltui circa o mie de lei cu motocicleta. Ori de câte ori are loc un festival pentru bikeri, încerc să fiu prezent”, povesteşte tânărul biker.
Acesta recunoaşte că sunt motociclişti care au o relaţie specială cu motocicleta lor, dovadă fiind faptul că foarte mulţi aleg viaţa de burlac. „Când ai familie, e mai greu să le împaci pe amândouă. Dacă nu sunteţi amândoi pasionaţi de acelaşi lucru, îţi este greu să convingi persoana de lângă tine că motocicleta face parte din viaţa ta”, mărturiseşte Ştefan.

Întrebări şi răspunsuri

Cât costă un echipament pentru bikeri?
Unul bun, adus din afară, ajunge şi la o mie de euro, însă pentru amatori se găsesc şi la 500 de euro. Îţi trebuie salopetă specială şi cască de protecţie,
dar şi încălţări.

Ce perspective ai pentru viitorul apropiat?
Mi-aş cumpăra o altă motocicletă. Nu sunt dependent de viteză, dar mereu îţi doreşti ceva mai bun şi mai puternic. E un drog al meu, la care nu pot renunţa.

Ce-i place
„Îmi place adrenalina, dar pe şosele nu îmi place să circul cu viteză foarte mare. Sunt precaut, mai ales că drumurile de la noi sunt într-o stare de-a dreptul jalnică”.

Ce nu-i place
„Nu-mi plac oamenii falşi şi faptul că încă suntem văzuţi ca nişte haotici. E păcat că din cauza câtorva persoane, oamenii ajung să ne pună pe toţi în aceeaşi oală”.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite