Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad va avea aparat de rezonanţă magnetică nucleară (RMN)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se înstalează aparatul FOTO Claudia Untaru
Se înstalează aparatul FOTO Claudia Untaru

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad va avea aparat de rezonanţă magnetică nucleară (RMN). Aparatura, în valoare de 4.200.700 de lei a fost achiziţionată prin fonduri provenite de la Consiliul Judeţean Arad şi din veniturile proprii ale spitalului.

În momentul de faţă se lucrează la montarea şi amplasarea RMN-ului, care va funcţiona în cadrul Laboratorului Clinic de Radiologie şi Imagistică, la parterul sediului central al SCJU Arad, lângă computerul tomograf.

„Am insistat pentru această investiţie. Am considerat că investiţia este prioritară, pentru că va salva vieţi. Un alt considerent pentru care am insistat pentru acest RMN este că investigaţiile vor fi gratuite pentru pacienţii din spital, în condiţiile în care la privaţi preţurile ajung şi la 1500 de lei” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Iustin Cionca.

Carmen Lucuţa, manager interimar al SCJU Arad a declarat:

„Este o realizare deosebit de importantă pentru spitalul nostru deoarece, în scurt timp, vom putea realiza investigaţii RMN aici, fără să mai punem pacienţii pe drumuri. Prin achiziţionarea aparatului RMN arădenii care ajung la spital vor beneficia de toate investigaţiile necesare, ceea ce duce atât la creşterea calităţii actului medical cât şi la un confort sporit pentru pacienţi”.

RMN

Aparatul nu este încă montat FOTO Claudia Untaru

Rezonanţa magnetică nucleară (RMN) sau imagistica prin rezonanţă magnetică este o investigaţie modernă, care oferă informaţii mult mai precise decât radiografia, ecografia sau tomografia computerizată. Prin intermediul unui câmp magnetic şi a unor unde de radiofrecvenţă, RMN-ul oferă imagini ale diferitelor organe şi ţesuturi ale corpului.

RMN

Reprezentanţii CJA şi ai spitalului FOTO Claudia Untaru

Vă mai recomandăm: Cel mai scump aparat din Spitalul Judeţean de Urgenţă, funcţional la 1 martie. RMN-ul se va face doar cu bani

Investigaţii cu aparatură performantă. RMN-ul în valoare de 7,3 milioane lei va fi funcţional din 15 noiembrie

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite