Spectacol artistic de gală la Festivalul Minorităţilor Naţionale de la Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Minorităţilor Naţionale de la Arad se va încheia, vineri, cu un spectacol artistic de gală la care vor participa peste 300 de membri ai ansamblurilor şi formaţiilor folclorice aparţinând minorităţilor din municipiul şi judeţul Arad.

Invitat de onoare la acest spectacol va fi Ansamblul „Národopisný soubor Dúbrava“ din oraşul Dubnian (Cehia), care va prezenta cântece şi dansuri populare din regiunea Moravia Slovacă.

Spectacolul va începe în jurul orei 18.00 şi va avea loc pe scena special amenajată în Parcul Eminescu din spatele Palatului Administrativ din Arad.

Pe scenă vor urca Ansamblul de dansuri şi cântece populare sârbeşti „Kolo“, ansamblul “Balgărce” din Vinga şi două formaţii de dansuri ale Cercului cultural Banat-JA .

De asemenea, vor mai evolua Ansamblul de dansuri populare maghiare al Colegiului naţional „Csiki Gergely“ din Arad, care va participa la acest spectacol cu 20 de perechi de dansatori, elevi ai colegiului. 
Ca şi anul trecut, comunitatea rromilor va fi reprezentată de Formaţia de dansuri tradiţionale ţigăneşti a Complexului „Curcubeul” din municipiul Arad.

La spectacol vor fi prezenţi şi membri ai Ansamblului folcloric Sálašan din Nădlac, care vor prezenta,  scenic, dansurile, cântecele şi obiceiurile slovacilor.
Comunitatea ucrainienilor va fi reprezentată de grupul vocal ,,Lileia” (Crinul) din localitatea arădeană Dud.
Invitaţii speciali ai Festivalului Minorităţilor  vor fi 33 de componenţi ai Ansamblului folcloric „Národopisný soubor Dúbrava“ din Cehia.

Ansamblul folcloric „Národopisný soubor Dúbrava“ din oraşul Dubnian este un ansamblu folcloric de cântece şi dansuri populare din regiunea Moravia Slovacă, respectiv sudul regiunii oraşului Kyov.
Spectacolul din Parcul Eminescu se va încheia cu evoluţia Ansamblului „Zărandul“ al Palatului Copiilor, care va prezenta o suită de dansuri populare tradiţionale din Ţara Zărandului.

Spectacolul din Parcul Eminescu va fi precedat de parada porturilor populare tradiţionale care va avea loc în centrul Aradului. La paradă va participa Orchestra de fanfară slovacă „Nadlačanka“ din Nădlac.
Parada va începe la ora 17.00, din faţa Palatului Administrativ, pe traseul Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ Arad, Piaţa Avram Iancu şi retur.

În parcul Mihai Eminescu va fi amenajată şi expoziţia „Tradiţii ale minorităţilor naţionale din judeţul Arad“, unde vor putea fi admirate produse tradiţionale, şi diverse obiecte aparţinând etniilor din municipiul şi judeţul Arad.
Festivalul Minorităţilor Naţionale, ediţia a IX-a, are loc în perioada 18-19 septembrie în municipiul Arad şi cuprinde un simpozion, o expoziţie, şi un spectacol artistic de gală.     

Vă mai recomandăm: Ultimele pregătiri pentru Festivalul Minorităţilor Naţionale la Arad

Se fac ultimele pregătiri pentru Festivalul Minorităţilor Naţionale de la Arad, eveniment inclus de anul trecut în Mişcarea Charta XXI pentru reconcilierea popoarelor. Manifestarea care va începe joi, 18 septembrie 2014, se va întinde pe parcursul a două zile (între 18 şi 19 septembrie).

Festivalul Minorităţilor Naţionale la Arad, la o nouă ediţie

Festivalul Minorităţilor Naţionale de la Arad, care de anul trecut este inclus în Mişcarea Charta XXI pentru reconcilierea popoarelor, se va desfăşura în 18-19 septembrie, iar la eveniment va fi prezent şi fostul vicepreşedinte al Parlamentului European, Laszlo Surjan.
 

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite