Scandalul benzinei afectează cariere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Tanco nu a fost avansat la gradul de general. Foto: Anca Barbură
Alexandru Tanco nu a fost avansat la gradul de general. Foto: Anca Barbură

Fostul şef al Poliţiei Arad a ratat avansarea în urma depistării neregulilor. Efectele furtului de combustibil descoperit de Corpul de Control al Ministerului Administraţiei şi Internelor la Inspectoratele de Poliţie din ţară încep să se facă simţite.

Fostul şef al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Arad, Alexandru Tanco, actualmente adjunct al inspectorului şef general, a ratat avansarea tocmai din acest motiv. „Nu vreau să comentez pe acest subiect. Este o anchetă în derulare. Vă pot spune doar că fostul comandant al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad, Alexandru Tanco, nu a fost avansat la gradul de general în acest an din această cauză”, a precizat Constantin Traian Igaş. Ministrul a spus că, în continuare, se derulează cercetări la toate inspectoratele din ţară pentru a se stabili vinovaţii în acest caz.

Cât despre lipsa combustibilului, poliţiştii arădeni susţin că au fost pur şi simplu lăsaţi fără, după ce au hotărât să îl lase în grija unui proprietar de benzinărie care, pe parcurs, a dat faliment. „Poliţia Arad a primit cantitatea de combustibil în cursul anului 2009, combustibil care a fost depozitat, printr-un contract de comodat, la o firmă. Firma respectivă a intrat în insolvenţă şi nu a avut capacitatea de a înapoia Poliţiei cantitatea de benzină şi motorină. Administratorul firmei este cercetat pentru gestionare frauduloasă, punându-se sechestru pe bunuri în valoare mult mai mare decât prejudiciul adus Inspectoratului”, a declarat Ovidiu Liber, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Arad.
Administratorul acuzat că a gestionat fraudulos carburantul Poliţiei Arad are propria poveste despre combustibil şi alimentare. El spune că a ţinut o evidenţă şi că Poliţia a alimentat cu 600 de litri mai mult decât ar fi avut. Mai mult, administratorul susţine că ar fi adus la cunoştinţa Poliţiei acest lucru, însă a avut parte doar de promisiuni că situaţia se va rezolva.

Nu comentez pe acest subiect. Există o anchetă în desfăşurare pentru a găsi vinovaţii.
Traian Igaş, ministru de Interne

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite