Reţeaua de apă şi canalizare se extinde în mai multe localităţi din judeţ. A fost semnat contractual pentru Curtici, Macea şi Sântana

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania de Apă Arad S.A. a semnat, astăzi, cel de-al şaptelea contract de lucrări din cadrul proiectului major de apă şi canalizare al judeţului Arad.

Este vorba despre „Extindere reţele de apă în Curtici şi reabilitare şi extindere reţele de canalizare în Curtici, Macea şi Sântana”, din cadrul Proiectului „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad”, proiect cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Sectorial „Mediu”, al cărui beneficiar este Operatorul Regional S.C. Compania de Apă Arad S. A.

„Extindere reţele de apă în Curtici şi reabilitare şi extindere reţele de canalizare în Curtici, Macea şi Sântana” este cel de-al şaptelea contract adjudecat până în prezent în cadrul proiectului major de investiţii şi a fost atribuit, prin licitaţie deschisă, companiei S.C. Tehnodomus SRL.

Contractul, cu o valoare totală de 53.678.740,60 lei, se va derula pe o perioadă de 12 de luni şi are următoarele obiective: extinderea reţelelor de apă şi canalizare în localitatea Curtici pentru 8.043 locuitori, cuprinzând 4 străzi cu o lungime totală de 1.428 m, respectiv 39.080 m pentru extinderea reţelei de canalizare menajeră şi executarea a două Staţii de Pompare Ape Uzate.

Valoarea lucrărilor pentru această localitate este de 20.198.956,06 lei; extinderea reţelei de canalizare cu 17.282 m în localitatea Macea şi executarea a trei Staţii de Pompare Ape Uzate pentru 3.969 locuitori, lucrări în valoare de 9.746.616,36 lei şi reabilitarea reţelei de canalizare menajeră  din localitatea Sântana, pe o lungime de 4.152 m, extinderea acesteia cu 44.749 m şi executarea unui număr de 3 Staţii de Pompare Ape Uzate pentru o populaţie de 11.927 locuitori, valoarea acestor lucrări fiind de 23.733.168,18 lei.

Proiectul - Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad – Aqua Project Arad este implementat pe teritoriul a 13 unităţi administrativ-teritoriale ale judeţului, contribuind esenţial la dezvoltarea unui sistem modern şi conform cu normele europene, îmbunătăţind totodată şi serviciile prestate de S.C: Compania de Apă Arad S.A.

Valoarea totală a proiectului este de 577.492.535 lei fără TVA, din care 76,48% reprezintă contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene, 11,7% cea a Guvernului României, iar 1,8% contribuţia autorităţilor locale din aria proiectului, restul de 10,02% fiind obţinut de S.C. Compania de Apă Arad S.A. prin credit bancar garantat de Consiliul Judeţean Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite