Regizorul Sergiu Nicolaescu ar putea primi titlul de cetăţean de onoare al Aradului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Nicolaescu a murit la vârsta de 82 de ani FOTO arhivă Adevărul
Sergiu Nicolaescu a murit la vârsta de 82 de ani FOTO arhivă Adevărul

Marele regizor Sergiu Nicolaescu ar putea primi, post mortem, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Arad, potrivit unui proiect de hotărâre care va fi supus dezbaterii Consiliului Local Municipal la iniţiativa consilierului Ionel Ciupe (USL).

De asemenea, în oraş ar putea să fie ridicată şi o statuie a cineastului, care a fost vreme de un mandat senator de Arad.

„Dispariţia fulgerătoare a celui care a fost un mare regizor, actor, scenarist, publicist şi om politic Sergiu Nicolaescu a produs şi la Arad un mare sentiment de tristeţe. Deoarece activitatea domniei sale este legată şi de Arad, în perioada 2000-2004, Sergiu Nicolaescu reprezentând cu cinste şi demnitate Aradul în Parlamentul României, în calitate de senator de Arad, şi întrucât a stimat Aradul şi momentul revoluţionar de la 1989 petrecut aici, imortalizând în peliculă (Filmul „15”) imagini filmate în locaţii din municipiul Arad, ca semn de recunoştinţă pentru Arad şi arădeni, am decis să iniţiez un proiect de hotărâre în Consiliul Municipal Arad, în care propun acordarea post mortem a titlului de cetăţean de onoare al municipiului Arad, în baza Legii 215, art. 38, alin. 2, litera v. Totodată, în baza art. 38, alin. 2, lit. r, din aceeaşi lege, propun ca în faţa actualului cinematograf «Dacia» să-i fie ridicată o statuie marelui regizor, actor, scenarist, iar actualul cinematograf să poartă numele «Sergiu Nicolaescu»", a precizat Ionel Ciupe într-un comunicat de presă.

Proiectul de hotărâre iniţiat de consilierul USL a fost înregistrat la Primăria Arad, urmând a fi programat spre dezbatere într-o viitoare şedinţă a Consiliului Local Municipal.

„Consider că Sergiu Nicolaescu va rămâne în memoria colectivă naţională şi în special arădeană, iar de aceea merită toată recunoştinţa şi consideraţia noastră”, a mai precizat Ciupe. Sergiu Nicolaescu s-a stins din viaţă în 3 ianuarie, la vârsta de 82 de ani.
Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite