Proiectul- pilot „Culori şi zâmbete” va fi premiat la nivel naţional
0Un proiect-pilot iniţiat de Poliţia Locală Arad în parteneriat cu alte cinci organizaţii din municipiu va fi premiat cu suma de 7500 de lei, într-un concurs organizat la nivel naţional în cadrul proiectului Rolul dialogului social în dezvoltarea incluziunii sociale active.
Competiţia „Împreună pentru un teritoriu de coresponsabilitate” a urmărit susţinerea unor demersuri inovatoare social, la nivelul celor 8 oraşe în care s-au dezvoltat Grupuri locale de acţiune şi s-a aplicat metodologia participativă de construire a unor iniţiative inovatoare care să răspundă la problemele comunităţii.
Fondul de premiere provine din fonduri europene şi fonduri ale asociaţiei CRIES – Centrul de resurse pentru iniţiative etice şi solidare. Proiectul „Culori şi zâmbete” propus de Poliţia Locală Arad vizează înfrumuseţarea ambientului din cartiere prin desenarea şi colorarea zidurilor care înconjoară o parte din platformele de colectare a deşeurilor prin tehnica picturii de ambiental stradal.
Acesta a fost jurizat de o echipă de evaluatori independenţi, alături de alte 10 proiecte înscrise în competiţie de Grupurile locale de acţiune din Timişoara, Oradea, Cluj Napoca, Sibiu şi Bucureşti, condiţiile de eligibilitate fiind bine determinate. „Culori şi zambete” a ocupat locul trei în urma jurizarii, dupa alte două proiecte ale municipiului Sibiu.
Beneficiarii direcţi vor fi copiii talentaţi din oraş, care îşi pun în valoare creativitatea dar şi cei dezavantajaţi social care vor lucra împreună cu aceştia.
Cetăţenii municipiului sunt beneficiarii indirecţi, iar rezultatele concrete vor fi cunoscute de locuitori, fiind evident vizibile, prin aducerea culorilor şi a zâmbetelor de copii în imediata lor apropiere.
Desenele vor reprezenta mesaje care vizează protecţia mediului înconjurător şi importanţa calităţii aerului, şi vor fi concepute de un specialist în domeniu care va fi permanent alături de copii.
Activităţile se vor desfăşura sub supravegherea studenţilor de la Universitatea ”Aurel Vlaicu” – profilul asistenţă socială, iar selectarea copiilor din categoriile dezavantajate social se va face de către Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară. Copiii alături de care vor lucra aceştia sunt elevi ai Scolii Gimnaziale ”Aron Cotrus” şi ai Colegiului Naţional Vasile Goldiş, fiind implicate şi persoane voluntare prin fundatia Pro Prietenia.
„Noi speram sa avem alaturi in acest demers marea majoritate a locuitorilor municipiului. Vrem sa atragem atentia asupra importantei protejarii mediului, dar şi sa infrumusetam totodata niste spatii gri, destinate colectarii deseurilor menajere. Poate asa vom responsabiliza mai mult cetatenii cu privire la curatenia care trebuie pastrata in oras - in parcuri, in cartiere, intre blocuri. Am avut oportunitatea de a ne inscrie in aceasta competitie, şi ne bucura faptul ca initiativa noastra locala a fost apreciata. Practic noi vom coordona activitatile din proiect” – precizeaza Viorica Graur, director executiv Politia Locala Arad.
Proiectele-pilot premiate în cadrul concursului sunt dezvoltate în dinamica proiectului Rolul dialogului social în dezvoltarea incluziunii sociale active, implementat de Asociaţia CRIES în parteneriat cu Reţeaua IRIS, Institutul Intercultural Timişoara, Serviciul APEL şi Reper 21, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2010-2013.
Mai puteţi citi: Campania iniţiată de Poliţia Locală Arad şi-a desemnat câştigătorii. Un elev de clasa a zecea are cele mai multe voturi
Poliţia Locală a demarat o campanie pentru ca arădenii să nu mai le dea bani cerşetorilor