Procurorii s-au autosesizat după aproape o lună de când falsurile “Regelui Asfaltului din Banat”, Georgică Cornu, au fost date în vileag

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Georgică Cornu
Georgică Cornu

După  mai bine de patru săptămâni de când primarul Timişoarei , Gheorghe Ciuhandu, a făcut public faptul că firma “Confort S.A.”, deţinută de omul de afaceri Georgică Cornu, a depus la dosar acte falsificate, cazul a intrat în atenţia procurorilor arădeni. Asta după ce, în ciuda dovezilor prezentate, cazul a fost ignorat la cel mai înalt nivel, atât de autorităţile competente din Timiş cât şi din Arad.

În 10 ianuarie, primarul Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu, a dezvăluit într-o conferință de presă că firma Confort, deținută de omul de afaceri Georgică Cornu, a depus la Primăria Arad mai multe documente care par emise de Primăria Timișoara, dar în realitate sunt false.

Primarul prezenta și două documente despre care spune că au fost falsificate grosolan, neieșind din primărie vreun astfel de act. În ciuda acestor informații făcute publice, nici procurorii nu s-au sesizat, nici Primăria Arad nu a depus plângere, având documentele în original.

Deşi cazul avea încă de la acea dată toate ingredientele pentru a-i pune pe jar pe anchetatori, nici o autoritate nu s-a arătat interesată de a continua cercetările în acest caz.

Ignorat la cel mai înalt nivel


La începutul lunii februarie, prezent la Timișoara, procurorul general al României, Laura Codruța Kovesi, a spus că nu este de datoria procurorilor să se autosesizeze, atâta timp cât anumite persoane publice au cunoștință de fapte penale, dar refuză să le denunțe.

„În general procurorii se autosesizează când există indicii sau date concrete că s-au comis anumite fapte de natură penală. Câtă vreme persoane publice care fac anumite afirmații despre anumite fapte pernale, nu este răspunderea procurorului să se sesizeze din oficiu”, a spus Laura Codruța Kovesi.

După o lună s-a putut


În urmă cu doar câteva zile, procurorii arădeni s-au autosesizat în cazul falsurilor întocmite de firma “Regelui Asfaltului”, Georgică Cornu.

„În urma unor informaţii şi elemente de care am dispus, Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad s-a sesizat din oficiu cu privire la acest caz, cu autor necunoscut, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale. Dosarul a fost trimis Poliţiei Municipiului Arad în vederea efectuării cercetărilor”, a declarat Flavius Chiş, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

Societatea "Confort" a prezentat la Primăria Arad, pentru două achiziţii publice de lucrări, respectiv amenajarea de piste pentru biciclete pe faleza Mureşului şi reabilitarea pasajului rutier Micălaca, un proces-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor de modernizare a bulevardelor Liviu Rebreanu – Iosif Bulbuca din Timişoara, o recomandare în care apare calificativul de „foarte bun” pentru lucrarea de pe Rebreanu executată de Confort şi încă o scrisoare de recomandare pentru un angajat al aceleiaşi societăţi, pe care apar semnătura primarului Gheorghe Ciuhandu şi ştampila Primăriei Timişoara. În realitate, primarul Timişoarei susţine că actele nu sunt valabile pentru că ele au fost falsificate.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite