Primarul Gheorghe Falcă merge la Bruxelles la o nouă sesiune plenară a Comitetului Regiunilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Gheorghe Falcă merge la Bruxelles FOTO arhivă Adevărul
Primarul Gheorghe Falcă merge la Bruxelles FOTO arhivă Adevărul

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, va participa în perioada 31 ianuarie-1 februarie 2013 la cea de-a 99-a sesiune plenară a Comitetului Regiunilor la Bruxelles.

În cadrul sesiunii plenare vor fi dezbătute şi supuse votului o serie de avize, rapoarte şi rezoluţii.
Grupul Partidului Popular European (PPE) din cadrul Comitetului Regiunilor a depus două amendamente la Proiectul de aviz „Regiunile ultraperiferice ale UE  în lumina strategiei Europa 2020”, ca urmare a solicitării primarului Gheorghe Falcă. Propunerea a fost sprijinită de raportor, precum şi de către preşedintele Grupului PPE, Michael Schneider.

„Am avut două amendamente. Primul susţine dezvoltarea şi eficientizarea aeroporturilor regionale, cât şi constituirea unor noi aeroporturi acolo unde este necesar, prin parteneriate public-private, ca instrumente cheie pentru dezvoltarea economică şi socială a regiunilor ultraperiferice din Uniunea Europeană. Cel de-al doilea se referă la facilitarea accesului IMM-urilor la procedurile de achiziţie publică", a precizat Gheorghe Falcă.

Printre documentele care vor fi votate se numără şi Proiectul de rezoluţie „Pachetul legislativ privind politica de coeziune post-2013”, la care Gheorghe Falcă şi Romeo Stavarache au iniţiat nouă amendamente.

În cadrul vizitei la Bruxelles, primarul Gheorghe Falcă, va participa şi la ceremonia de decernare a premiilor RegioStars 2013, la invitaţia comisarului european pentru politică regională, Johannes Hahn.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite