Premieră: pomi fructiferi în loc de plante ornamentale, în curţile unităţilor de învăţământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile judeţene din Arad au decis ca în săptămâna „Şcoala altfel” în curţile unităţilor de invăţământ  să se planteze în premieră pomi fructiferi în locul obişnuitelor plante ornamentale.

Astfel, Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, s-a alăturat elevilor clasei a VII a Liceului Pedagogic „Dimitrie Ţichindeal” şi a plantat împreună cu aceştia pomi fructiferi, în cadrul campaniei „Gândeşte verde, verzi verde”.

Campania este organizată de Consiliul Judeţean Arad, având ca partener Inspectoratul Şcolar Judeţean. „Considerăm această campanie, de conştientizare a importanţei consumului de fructe şi legume proaspete, una extrem de importantă pentru elevii de şcoală generală. În această perioadă a vieţii se formează obiceiurile alimentare şi de aceea ne străduim, în măsura în care se poate, să îi informăm pe copii asupra aspectelor legate de o alimentaţie corectă”, a precizat preşedintele CJA, Nicolae Ioţcu.

De asemenea, Consiliul Judeţean Arad, în colaborare cu Inspectoratul Judeţean Arad, a lansat, un concurs între elevii şcolilor generale din municipiu şi judeţ, cu tema „Gândeşte verde, vezi verde”, care include activităţi de plantare de copaci în curtea sau grădina şcolii, ori zona de proximitate, precum şi amenajarea grădinii şcolare.

La finalul campaniei, Consiliul Judeţean Arad va acorda trei premii celor mai merituase trei şcoli înscrise în concurs, premii constând în: Premiul I – 9 calculatoare, Premiul II – 7 calculatoare, Premiul III – 5 calculatoare.

Elevii din 20 de unităţi şcolare înscrise în concurs vor planta, în această săptămână, peste 800 de meri.

Vă mai recomandăm: Preţurile răsadurilor, ale pomilor şi ale seminţelor, judeţ cu judeţ

Afaceri prospere cu panseluţe şi pomi fructiferi

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite