PORTRET: Renata Jurik Trăieşte cu muzica lui Michael Jackson

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A crescut cu arta lui Michael Jackson, iar acum continuă să se bucure de ea, chiar dacă regele pop nu mai e printre fanii lui. Renata Jurik îşi aduce aminte cu tristeţe că cea mai grea încercare la care a fost supusă a fost momentul în care a aflat că idolul ei, marele rege al muzicii pop, a decedat.

Profil
Născută. 07.05.1983, Arad
Educaţie. Facultatea de Jurnalism, Universitatea „Vasile Goldiş”
Familie. Necăsătorită

O fată modestă, veşnic cu zâmbetul pe buze, se întristează repede atunci când cineva o întreabă de Michael Jackson. L-a iubit atât de mult încât actuala ei cameră a amenajat-o în decursul anilor în stilul vedetei internaţionale.

„Am toate albumele originale ale lui Michael, ba chiar mai multe exemplare din cele care mi-au plăcut enorm. Mi-am achiziţionat boxsetul The Ultimate Collection în ambele culori: negru şi alb. Am toate cărţile şi DVD-urile cu starul, plus o statuetă, o păpuşă şi o perină Michael Jackson şi foarte multe fotografii înrămate. Sunt fan dintotdeauna, iar camera mi-am amenajat-o în decursul anilor”, mărturiseşte Renata.

Coincidenţă sau nu, Renata este născută pe data de şapte, numărul preferat al regelui pop. Mai mult, 777 este numărul care a apărut pe mai multe ţinute ale vedetei. „Michael Jackson este al şaptelea copil din cei 10 fraţi pe care i-a avut. Cel de-al 10-lea a murit. Numele lui e compus din câte şapte litere. Nu ştiu dacă e o banală coincidenţă, dar eu simt că acest număr m-a făcut să fiu şi mai aproape de idolul meu”, explică fana din Arad.

Familia Renatei e, de asemenea, fan Michael Jackson. Renata povesteşte că pe vremea când era ea mică, mama ei obişnuia să înregistreze clipurile starului de pe MTV. Tânăra spune că şi astăzi familia ei are acele înregistrări.

„Arta lui e hrana sufletului meu”


Chiar dacă nu a putut să participe la concertul pe care l-a susţinut regele în România, pentru că era mult prea mică la acea vreme, Renata spune că se simte exact ca şi cum l-ar fi cunoscut personal.

„Arta lui e hrana sufletului meu. Nu pot să explic în cuvinte ce înseamnă Michael pentru mine. Mă consider mai mult decât un simplu fan. Trăiesc cu muzica lui, iar amintirea lui va rămâne veşnic în sufletul meu. Sunt fericită pentru că sunt contemporană cu Michael Jackson”, punctează Renata Jurik. Tânăra spune că şi-ar dori ca toţi fanii Jackson din Arad să sărbătorească nu numai ziua lui de naştere, care e pe 29 august, ci şi viaţa lui, în fiecare an. „Aşa cum fac cei de la MTV când difuzează clipurile pe post zilnic timp de o oră. Aşa ar trebui să existe o zi Michael Jackson pe an, dar din păcate nu este. Eu personal îmi doresc să iniţiez în Arad o astfel de sărbătoare”, încheie Renata Jurik.

Întrebări şi răspunsuri

Ţi-ar fi plăcut să îl întâlneşti personal?
Cu siguranţă, dar nu a fost să fie. Îmi pare rău de acest lucru, dar după cum am mai spus mă simt ca şi cum l-aş fi cunoscut. Dacă eram puţin mai mare, cu siguranţă nu aş fi lipsit de la concertul din România.

Ce crezi că a vrut să transmită Michael Jackson fanilor, prin melodiile lui?

Dragoste, frăţie, împlinire şi pace pe întreaga planetă. „If you want to make the world a better place take a look at yourself and make a change”, sunt cuvintele lui. Michael îşi doreşte mult ca noi să avem grijă de planetă. Are şi o poezie „Planet earth”, plus o melodie „Earth Song”.

Ce-i place
„Mă bucur că sunt contemporană cu Michael Jackson, iar cel mai mult în viaţă îmi place Michael Jakson”, concluzionează tânăra.

Ce nu-i place
Renata Jurik a spus că cel mai mult pe lumea aceasta urăşte fumul de ţigară. „Nu suport când văd oamenii fumând”, încheie arădeanca.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite