PORTRET Elena Tănase îmbracă femeile în cele mai luxoase blănuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Tănase
Elena Tănase

În vreme de criză, ea le recomandă doamnelor şi domnişoarelor cele mai luxoase blănuri la preţ de garsonieră. Elena Tănase are croitoria în sânge, iar business-ul cu hainele de blană a venit firesc pentru ea

PROFIL
Născută: 7 iunie 1968
Studii: Facultatea de Ştiinţe Economice
Familie: Căsătorită

Elena Tănase are croitoria în sânge, iar business-ul cu hainele de blană a venit firesc pentru ea. „Ca orice fetiţă am iubit hainele. Spre deosebire de alţi copii, eu am încercat să mi le şi fac. Croitoria îmi plăcea de mică, însă părinţii nu asta doreau de la mine, m-ar fi văzut mai degrabă medic sau economist. Cu toate acestea, am preferat să mă axez pe ceea ce ştiu şi ceea ce îmi place să fac: haine”, povesteşte Elena Tănase.

A ajuns să-şi transforme talentul în profit, în urmă cu aproape zece ani, când alături de soţul ei, a încropit o mică afacere cu blănuri. Nu s-a ocupat şi de creşterea animalelor pentru blănuri pentru că ar fi fost o investiţie prea mare în acest sens şi prea sadică. Elena a început în timp să creeze haine şi pentru alte persoane, care încet, încet i-au devenit cliente fidele. După facultate, ea avea deja o mini afacere ca şi designer vestimentar.

„Am început prin 2001 să activez în domeniu pentru că am decis că este cazul să muncesc pentru mine şi nu pentru altul. Începutul a fost greu şi anevoios, pentru că nu prea ştiam cu ce se mănâncă acest gen de business. Am fost autodidact, am învăţat mult despre ce înseamnă să creezi ceva, iar facultatea mi-a dat ceva în plus”, spune Elena.

Ea descrie cât de grea este această industrie, mai ales în ceea ce priveşte producţia de blănuri. Sunt argumentele pe care Elena le oferă ca să explice de ce o astfel de haină este un lux, pe care foarte puţini şi-l permit. „O blană preţioasă de calitate, care nu se uzează în timp, un model şi o culoare care sa fie în ton şi la anul este un indiciu al luxului pe care din păcate nu toţi şi-l permit”, povesteşte Elena Tănase.

Pentru că recesiunea s-a făcut simţită şi în domeniul hainelor de blană, Elena îşi promovează creaţiile pe la târgurile de îmbrăcăminte din ţară.

Întrebări şi răspunsuri

Cum se simte criza în domeniu?
Oamenii trec, se uită dar nu prea mai cumpără. Criza ne-a terminat de tot. A trebuit să renunţăm la cei şapte angajaţi, iar acum ne ocupăm de afacere doar eu cu soţul meu. Mai rău e că am rămas cu marfă pe stoc de anul trecut.

Le place arădencelor să se îmbrace în blană?
Haina de blană a rămas un simbol al femeii puternice, care se respectă şi care vrea mai mult. Din păcate, prea puţine femei îşi mai permit să achiziţioneze o astfel de piesă. Interesate sunt, dar luxul se plăteşte scump.

Ce-i place
Îmi place foarte mult să citesc şi să socializez cu clientele. Unele chiar mi-au devenit cu timpul prietene. Ascult muzică romantică şi îmi place mult să călătoresc. Apreciez oamenii sinceri, cei cu simţul umorului şi cei care ştiu să se îmbrace deosebit.

Ce nu-i place
Nu-mi place să mă uit la televizor deoarece mi se pare o pierdere de timp. Dacă vrei să afli ceva, ia un ziar sau citeşte pe internet. Detest vremea urâtă, mai ales atunci când plouă. Nu-mi plac minciuna şi falsitatea oamenilor şi fac tot posibilul să îi evit.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite