Pomierii arădeni au ajuns în Africa după ce au parcurs ore întregi pe o căldură foarte mare. Astăzi începe construcţia şcolilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi pomieri arădeni angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă care îşi sacrifică concediile pentru o misiune umanitară în Guineea-Bissau, unde vor munci la construirea a trei şcoli pentru copiii extrem de săraci din ţara africană, au ajuns la destinaţie.

Drumul a fost unul destul de lung, însă bucuria cu care au fost întampinaţi i-a făcut să uite de toate.

„Marţi seara am ajuns la Dakar însă abia joi am primit viza. Pe 11 noiembrie  dimineaţă la ora 4.00 am părăsit Dakar-ul. Seara la ora 19.00 am ajuns la destinaţie. Am călătorit cu o maşină mai bătrână decât mine, drumul de la Dakar aici a durat 13 ore pe o căldură foarte mare dar mulţumesc lui Dumnezeu că maşina nu s-a defectat. Sosirea noastra a pricinuit o mare bucurie celor de aici, am împărţit cadouri şi am stat de vorba cu localnicii. Duminică am mers la Biserică, iar de luni începem munca”, ne-a declarat Petru Coşarbă.

Cei doi pompieri din Arad au plecat pe 7 noiembrie într-o acţiune umanitară desfăşurată în Guineea-Bissau, una dintre cele mai mici şi mai sărace ţări din Africa. Cei doi participă benevol la construirea a trei şcoli în oraşul Gabu.

Plutonierii majori Petru Coşarbă (34 de ani) şi Petru Şiclovan (37 de ani) nu au mers în Africa într-o misiune de serviciu, ci în timpul concediilor, pe care au decis să le sacrifice departe de familii. Se vor întoarce acasă după trei săptămâni de muncă intensă, pe 1 decembrie.

Vă mai recomandăm: Voluntariat: Doi pompieri români vor construi şcoli în Africa

Pompieri din Arad, voluntari pentru copiii săraci din Africa: „Oamenii trăiesc într-o sărăcie de nedescris“

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite