Polițistul arădean care a spulberat beat un autocar pe DN 7 este momentan doar sancționat disciplinar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La aproape trei luni de zile de la producerea accidentului, Marius Trif a răspuns pentru fapta sa doar în fața șefilor de la IPJ Arad. Pe numele acestuia nu există încă vreo sentință a unei instanțe de judecată.

Șase oameni au ajuns atunci în spital, iar analizele au relevat că subinspectorul Marius Trif de la Secţia nr 2. din cartierul Micălaca, de 30 de ani,  avea o alcoolemie de 0,59 la mie în aerul expirat.
În dimineața zilei de 21 iunie, în jurul orei 4,00, un autocar plin cu pasageri care plecaseră din Spania și intenționau să ajungă la Bistrița, s-a răsturnat în șanțul din dreapta șoselei, chiar în fața bisericii din localitatea Cicir, după ce a fost izbit din plin de un autoturism Opel ce a ieșit de pe un drum lateral, fără să se asigure.

Spre surpriza tuturor, Opel-ul era condus de un polițist arădean de 30 de ani, Marius Trif,  aflat în stare avansată de ebrietate. Acesta era angajat de aproape zece ani în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție. Până în acel moment, agentul de poliție nu a mai fost implicat în astfel de incidente. Potrivit martorilor care au asistat la cumplita scenă de pe DN 7, polițistul ar fi încercat să fugă de la locul accidentului, tocmai de teamă că era băut. Agentul de poliție a încercat și  să nege că el s-ar fi aflat la volan în momentul producerii accidentului până în ultimul moment.

image

 “Am văzut cum a ieșit de pe o stradă lăturalnică și a venit pe contrasens și atunci am tras de volan. Am avut mare noroc pentru că putea să iasă carnagiu dacă ne răsturnam”, a declarat la vtremea respectivă, Costel Dragomir șoferul autocarului.. 

Principalul vinovat de producerea accidentului în care au fost răniți șase oameni și s-au înregistrat pagube serioase, agentul de poliție de 30 de ani se întorcea de la discotecă. Martorii care au asistat la cumplita scenă spun că polițistul care se afla în afara orelor de serviciu abia se ținea pe picioare. De altfel acesta avea o alcoolemie de 0,59 la mie în aerul expirat.

“Polițistul era încadrat la secția de Poliție Nr. 2 al Municipiului Arad. După acest incident, el a fost trecut într-un grad inferior și transferat disciplinar la secția de poliție Șiria. Dacă situația sa va fi lămurită cu o condamnare, acesta va fi destituit din funcție”, a declarat Camelia Tuduce, purtător de cuvânt IJP Arad.

Dosarul acestuia se află la Curtea de Apel Timișoara.


Alte accidente tragice. Propria neatenție i-a ucis

Unul dintre cele mai cumplite accidente din acest an, petrecut la jumătatea lui mai, a curmat trei vieţi. Tatăl şi cei doi băieţi ai săi au pierit pe DN7 după ce maşina celor trei a intrat pe contrasens, într-o curbă, iar un microbus care venea din sens opus i-a spulberat.

La sfârşitul lui mai în schimb, pe şoseaua care leagă Aradul de localitatea Horia impactul dintre două maşini a dus la moartea unei persoane şi rănirea a altor patru.

În luna iulie, DN79A a curmat vieţile a două persoane alte trei  au fost grav rănite după ce au intrat cu maşina într-un pom de la marginea drumului. Accidentul a avut loc între localităţile Chişineu Criş şi Socodor din judeţul Arad .

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite