Peste 5.000 de porţii de zacuscă, muzică şi dans, la Festivalul Toamnei FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arădenii au petrecut timp de două zile la baza Constructorul de pe malul Mureşului, la Festivalul Toamnei.  A fost un eveniment la care arădenii care au mers să se relaxeze şi să asculte muzică au fost serviţi cu diferite preparate.

Vineri a fost seara jumărilor şi a pitei cu unsoare şi ceapă, iar sâmbătă s-a primit gratuit zacuscă de fasole şi de vinete. Preparate de către celebrii bucătari Uica Mihai şi Jozsef Frederik, alături de voluntari.  

Sâmbătă, pe scena de la baza Constructorul au urcat: ansamblul folcloric Doina Mureşului, Daniela Dudaş, Aurel Ungur, Liliana Bîtea, Paula Paşca şi Cristian Pomohaci. Glad Varga, co-organizator al evenimentului spune că s+au gătit mii de porţii de zacuscă.

„Apreciatul bucătar Uica Mihai a preparat o zacuscă uriaşă. Au fost peste 5.000 de porţii de zacuscă. A ajuns la toată lumea”, a declarat Glad Varga, preşedintele Centrului Judeţean de Voluntariat Arad. Evenimentul a fost organizat de: Centrul Judeţean de Voluntariat Arad, Asociaţia Educatio, Centrul Municipal de Cultură Arad şi Poliţia Locală Arad. 

image

FOTO Claudia Untaru

Arădenii prezenţi la eveniment au spus că a fost cel mai bine organizat festival culinar care a avut loc la Arad în ultimii ani. 

„S-a făcut multă zacuscă. Lumea nu s-a înghesuit ca altă dată. A ajuns să guste fiecare. A fost delicioasă. Am văzut că s-a muncit două zile la ea. S-a meritat eforul”, spune Elena, una dintre arădencele prezente la festival.

Spectacolul folcloric a fost prezentat de către Nicoleta Pavel, ajutată şi de actorul Zoltan Lovas.
S-a gătit peste 1600 de kilograme de zacuscă.

Vă mai recomandăm: Cea mai simplă reţetă de zacuscă de vinete

Cum se prepară cea mai gustoasă zacuscă de vinete: secretul gospodinelor pentru un preparat desăvârşit
 

AradPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite