Peste 100 de arădeni au fost diagnosticați cu noul virus gripal AH1N1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii sunt foarte expuşi îmbolnăvirii şi, până acum, două şcoli sunt închise pentru că elevii au contactat noul virus de gripă
Tinerii sunt foarte expuşi îmbolnăvirii şi, până acum, două şcoli sunt închise pentru că elevii au contactat noul virus de gripă

Numărul îmbolnăvirilor a crescut alarmant. În ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 11 cazuri de arădeni infestaţi cu virusul AH1N1, iar numărul total de îmbolnăviri a ajuns la 112.

Virusul gripei noi a făcut ravagii în ultimele săptămâni printre arădeni, astfel că numărul cazurilor confirmate cu virusul AH1N1 a ajuns la 112.
Patru dintre cele 11 cazuri  confirmate în ultimele 24 de ore prezintă riscuri şi sunt internate în spital pentru a se afla sub supravegherea medicilor arădeni. Este  vorba despre pacienţi cu afecţiuni asociate riscului de mortalitate, precum obezitate şi boli cardio-vasculare.

„Mai avem recoltate şi trimise la Institutul Cantacuzino încă nouă probe, de la persoane care au avut contacte cu cazurile confirmate şi  pentru care aşteptăm rezultatele în cursul zilei de astăzi”, a declarat medicul Dana Negru, director adjunct coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică Arad. În prezent, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică supraveghează zece focare în evoluţie. Virusul se răspândeşte rapid şi în judeţele învecinate. Medicii din Timişoara spun că riscul îmbolnăvirii este ridicat.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite