Peisaje de o frumusețe răpitoare. Toamna este locul ideal din România pentru cele mai râvnite fotografii FOTO
0Un loc de o frumusețe uimitoare mai ales toamna se află în județul Arad. Este vorba despre Grădina Botanică „Pavel Covaci” din Macea, zona ideală pentru cele mai frumoase poze de sezon.
Culorile toamnei au învăluit Grădina Botanică „Pavel Covaci” din Macea, devenind, astfel, unul dintre cele mai atractive locuri pentru o plimbare relaxantă, și chiar pentru o sesiune foto într-un decor sută la sută natural.
Drumul durează aproximativ 20-30 de minute, cu mașina, din Arad. Cu trenul, drumul până la Curtici durează aproximativ 15 minute, iar de la Curtici până în Macea sunt mijloace de transport în comun. De asemenea, se poate face o plimbare pe jos, de aproximativ o oră.
În micuța localitate, cochetă și primitoare, se află Complexul Universitar Macea, care găzduiește Grădina Botanică „Pavel Covaci”, Muzeul Botanic, Colecția de semințe, Herbarul, Muzeul Etnografic, Muzeul Cinegetic și impozantul Castel Csernovics, important monument istoric și arhitectonic al județului nostru.
„Turiștii și nu numai sunt așteptați în fiecare zi pentru a petrece câteva ore superbe, în mijlocul naturii, și să se bucure de zilele blânde de toamnă. Pentru informații suplimentare, vizite de grup organizate, programări pentru „școala altfel”, accesați https://macea.uvvg.ro/contact/ https://macea.uvvg.ro ”, spun reprezentanții Complexului Universitar Macea.
Suprafața este de peste 20 de hectare
Grădina Botanică Universitară „Pavel Covaci” din Macea are o suprafaţă de 21,5 hectare şi prezintă în colecţiile sale peste 3.800 de tipuri de plante și animale.
Din mai 2010, Grădina poartă numele profesorului Pavel Covaci, moment în care a fost dezvelit bustul acestuia, realizat de către artistul Aurelian Antal şi amplasat pe aleea principală a grădinii în apropiere de Stejarul „Unirii”.
Grădina Botanică din Macea este membră fondatoare a Asociaţiei Grădinilor Botanice din România (AGBR) şi membră a Botanic Gardens Conservation International (BGCI).
Colecţia dendrologică este sectorul cel mai reprezentativ şi mai valoros din punct de vedere ştiinţific, înfiinţat în 1969, pe o suprafaţă de 3,5 hectare, grupează, pe de o parte, plantele lemnoase (arbori, arbuşti şi liane lemnoase) după originea lor fitogeografică (America de Nord, Asia, Europa, România), iar pe de altă parte urmărind ordinea filogenetică a speciilor. Sectorul se adresează în special dendrologilor, botaniştilor, dar şi studenţilor în domeniu. Grădina Botanică Universitară Macea se mândreşte cu una dintre cele mai bogate colecţii de plante lemnoase din România.
Ca rarităţi pentru dendroflora ţării noastre, cultivate aici şi citate în literatura curentă de specialitate numai de la Macea sunt: Actinidia kolomikta, Alangium chinense, Acer carpinifolium, Acer leucoderme, Paliurus hemsleyana, Platycarya strobilacea, Quercus fabri, Sinojakia rehderiana şi lista ar putea continua, numărul acestora depăşind 100 de tipuri.