Pasionaţii de filme şi fotografii pot participa la două concursuri naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două concursuri naţionale lansate de către Primăria municipiului îi provoacă pe arădeni la creaţie. Unul este de filme documentare, „Aradul în imagini”, şi unul de fotografie, „Paşi prin Arad”, ambele având ca temă frumuseţile oraşului.

Concursul „Aradul în imagini“ se va desfăşura timp de un an, iar cei care vor să participe trebuie să realizeze filme documentare scurte, cu durata de 3 minute, sau cu durata de 10 şi 15 minute.

Filmele trebuie realizate în anumite perioade ale anului, iar prima temă propusă de organizatori este „Aradul vara”. Premiile oferite pentru filmele de 3 minute sunt de 1.000 de lei pentru primul loc, 800 de lei pentru locul al doilea, şi 600 de lei pentru locul al treilea. În cazul filmelor de 10-15 minute, ocupantul primului loc va încasa 2.000 de lei, cel de pe locul al doilea va primi 1.600 lei, iar celui de pe locul al treilea îi va reveni suma de 1.200 de lei. „Filmele şi fotografiile din cadrul acestor concursuri vor arăta frumuseţile municipiului Arad”, spune Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad.

Concursul de fotografie se adresează atât fotografilor profesionişti, cât şi celor amatori. Cei interesați să participe la concurs trebuie să trimită 10 fotografii alb-negru sau color, care vor ajunge în faţa unui juriu.

„Acest concurs este binevenit pentru că Aradul avea nevoie de aşa ceva. Sperăm să aducem fotografi profesionişti din toată ţara la Arad”, a spus Nelu Scripciuc, preşedintele Foto Club „Pro Arad”, partener al Primăriei în acest proiect.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite