Parela şi Pandura vor participa la misiunile de ordine şi siguranţă publică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parela şi Pandura sunt doi câini din rasa ciobănesc german, care se pregătesc, alături de jandarmii arădeni, pentru a lua parte la misiunile de ordine şi siguranţă publică.

Câinii au împlinit vârsta de 6 luni şi se află în predresaj. În această perioadă ei asimilează deprinderi de căutare şi de aportare a obiectelor iar prin exerciţiile pe care le desfăşoară, sunt obişnuiţi cu comenzi de disciplinare şi sunt antrenaţi să nu reacţioneze la stimuli puternici.

După ce vor împlini vârsta de un an, cei doi câini, însoţiţi de doi subofiţeri jandarmi care îi au în responsabilitate, vor participa la primul lor curs de specializare pe care îl vor urma la Centrul Chinologic din Sibiu.

Pentru a fi admişi la curs, va trebui ca cei doi câini să treacă de testele specifice şi să îndeplinească normele impuse.

Cursul va avea durata de 16 săptămâni iar pe parcursul acestuia câinii de serviciu vor avea de trecut mai multe examene. La finalul cursului, vor fi calificaţi în specialitatea intervenţie-patrulare.  

La întoarcerea în unitatea de care aparţin, după absolvirea cursului, câinii vor participa împreună cu jandarmii care i-au instruit, în misiuni de ordine şi siguranţă publică.   


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite