Moldovenii, tunisienii şi irakienii forţează la început de an vămile arădene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primele zile din 2011 au însemnat pentru frontieriştii arădeni şi primele tentative de trecere ilegală a vămilor din Arad. Nu mai puţin de cinci persoane au fost reţinute după ce au încercat să treacă frontier cu paşapoarte sau buletine false.

Cea mai încercată vamă la început de an a fost cea de la Curtici, acolo unde poliţiştii de frontieră arădeni au depistat şi reţinut două persoane din Republica Moldova care au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria folosindu-se de acte de identitate false.

„La Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, pe sensul de ieşire din ţară, în trenul internaţional Rapid „Ister”, care circulă pe relaţia Bucureşti – Viena s-au prezentat pentru a ieşi din ţară două persoane de sex feminin care s-au legitimat cu două carţi de identitate româneşti. La controlul de frontieră efectuat de lucrătorii noştrii, având suspiciuni cu privire la documentele prezentate, s-a efectuat o cercetare a acestora. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că documentele sunt false total”, a spus Mihaela Leş, purtătorul de cuvânt al IJPF Arad.

Din declaraţiile femeilor şi în urma verificărilor efectuate a rezultat că sunt din Republica Moldova şi se numesc Tatiana B., în vârstă de 22 ani şi Natalia Z., în vârstă de 53 ani. Acestea au declarat că pentru documentele de identitate au plătit câte o sută de euro fiecare şi au recurs la această metodă pentru că nu posedau viză pentru Spaţiul Schengen.

La Nădlac în schimb, frontieriştii au reţinut un irakian de 21 de ani, Hassan H., care la rândul său a încercat să treacă vama ilegal cu un paşaport olandez pentru care a plătit cinci sute de euro. „Comparând fizionomia persoanei cu cea din fotografia aplicată în documentul de trecere a frontierei, prin metoda portretului vorbit, s-a stabilit faptul că documentul prezentat aparţine altei persoane”, a mai spus Leş..

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite