Mii de pelerini au refăcut drumul crucii la mănăstirea Hodoş-Bodrog

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă din ajunul marelui praznic al Adormirii Maicii Domnului, călugării şi preoţii, în frunte cu Arhiepiscopul Aradului, dr. Timotei Seviciu, au oficiat slujbe religioase şi au parcurs drumul crucii.

În timpul procesiunii, pelerinii s-au oprit în dreptul a 14 cruci, unde s-a citit Evanghelia şi s-au înălţat rugăciuni către Cer. „Participăm la drumul crucii şi asta reprezintă patimile lui Hristos, 14 patimi când a urcat dealul Golgotei. La fiecare cruce se citeşte o evanghelie”, a mărturisit Maria Cica.
 
Mii de creştini au venit, cu  mic cu mare, din tot vestul ţării, dar şi din străinătate, la mănăstirea Hodoş Bodrog, care are hramul Adormirii Maicii Domnului.

Credincioşii spun că, an de an, aici se regăsesc şi trăiesc clipe unice care-i aduc mai aproape de Sfânta Fecioară Maria.

Oamenii vin de departe pentru a participa la procesiunile care au loc la mănăstirea situată la graniţa de vest a României, la 15 kilometri de municipiul Arad.

„Mă rog pentru sănătate la copiii mei şi la nepoţi. Acum mă simt mai bine sufleteşte că particip la Drumul Crucii şi mă ajută Dumnezeu”, a spus Maria Malinetescu.

În ajunul marii sărbători, începe refacerea Drumului Crucii, ritual ce se desfăşoară după modelul Patriarhiei Ortodoxe de la Ierusalim, când credincioşii fac pelerinaje pe drumul pe care Iisus l-a parcurs cu crucea în spate, urcând Dealul Golgotei şi făcând 14 popasuri.

Pe tot traseul, oamenii au cântat, s-au rugat şi au aprins lumânări. 

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite