Mai mulți turci și sirieni au încercat să treacă ilegal în Ungaria ascunși printre lăzi cu rodii VIDEO

0
Publicat:

Mai mulți cetățeni din Turcia şi Siria au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria ascunși printre lădițe cu rodii. Automarfarul era condus de un șofer turc.

Au fost grăsiți printre fructe FOTO Poliția de Frontieră
Au fost grăsiți printre fructe FOTO Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 16 cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un automarfar încărcat cu fructe.

În cursul acestei dimineți, la ora 06:35, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, un cetățean turc, aflat la volanul unui automarfar înmatriculat în Turcia. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, lădițe cu rodii pe ruta Turcia-Olanda.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul destinat transportului de marfă, printre bunurile transportate, 16 de cetăţeni străini. În cadrul cercetărilor preliminare s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din Turcia şi Siria”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Arad, inspector de poliție Andrei Alexandru Dincă. 

În continuare, poliţiştii de frontieră derulează verificări pentru documentarea întregii activități infracționale, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

În urmă cu câteva zile poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Curtici, județul Arad au depistat, nouă cetăţeni din Pakistan care au încercat să treacă ilegal frontiera verde, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.

În această noapte, în jurul orei 02.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici au observat, în timpul executării misiunilor specifice de supraveghere a frontierei de stat, la aproximativ 200 de metri de linia de frontieră, un grup format din nouă persoane care se deplasau pe jos. S-a procedat la deplasarea către locul unde se aflau și interceptarea acestora. Întrucât nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor”, declara purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Arad, inspector de poliție Andrei Alexandru Dincă.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite