Mai mulţi pensionari din Miniş au devenit peste noapte actori de Oscar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Achidim Pop are fotografii îmbrăcat în costumaţia de film
Achidim Pop are fotografii îmbrăcat în costumaţia de film

Panglica Albă, un film produs în Germania, a avut figuranţi din judeţul Arad. Un grup de 36 de minişeni şi-a petrecut aproape trei săptămâni pe platourile de la Berlin, pentru o producţie nominalizată la Oscar.

Aventura a început în iunie 2008 când mai mulţi bătrâni din Miniş au fost contactaţi de o fostă localnică, plecată în Germania şi devenită director de casting.

„A venit la noi şi ne-a făcut multe poze pentru a participa la un film. Apoi, unii dintre noi am fost selectaţi şi am plecat la Berlin pentru probe la costume şi ne-au mai şi filmat acolo”, povesteşte Ana Şeran, tanti Anuţa, aşa cum este ea cunsocută în Miniş, o pensionară de 76 de ani. Cei selectaţi au plecat la Berlin pentru filmările care au durat 20 de zile.

„Nu a fost uşor de fel. La şase şi jumătate dimineaţa eram pe platou şi într-o zi, de exemplu, eu am filmat toată dimineaţa o scenă în care dădeam mâna cu preotul în faţa bisericii”, povesteşte şi Achidim Pop, un alt pensionar, în vârstă de 67 de ani. El a spus că este mulţumi de banii primiţi pentru prestaţia sa, aproape 3.000 de lei.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite