Locuitorii unui cartier de lux din Arad, terorizați de indivizi mascați. Aceștia fac raiduri noaptea

0
Publicat:

Locuitorii unui cartier de lux al Aradului susțin că sunt terorizaţi de hoţi. Aceștia acționează pe timpul nopții, mărturie stau camerele de supraveghere care au surprins persoane mascate la porți și chiar în curte.

Indivizii mascați au intrat în mașină FOTO Facebook Arad
Indivizii mascați au intrat în mașină FOTO Facebook Arad

Hoții aveau măşti chirurgicale pe faţă şi gluga trasă pe cap. Ei au sărit gardul și încearcă ușile la locuință și la mașini. Sunt imagini surprinse când se urcă în mașini și caută cu lanterna să vadă dacă este ceva de valoare.

Oamenii trăiesc cu spaima ca acești indivizi să nu intre peste ei în casă.

Eu personal verific de două-trei ori ușile, verific poarta, verific sistemul de supraveghere, alarmele. Tot ce se poate”, a mărturisit un locuitor din zonă.

Cei care s-au trezit cu bărbații mascați în curte spun că au depus sesizări.

Chestorul Dan Stoicănescu, seful IPJ Arad, a declarat că va verifica sesizările făcute de cetățeni, iar dacă imginile sunt bune vor putea identifica ușor autorii.  

Dacă este doar o intrare neautorizată pe un domiciliu al unei persoane, o încadrăm la violare de domiciliu. Dacă sunt și alte fapte, sigur, colegii mei vor analiza și vor da încadrarea juridică potrivită. Ne bucurăm că avem cetățeni care au înregistrate imagini. Ajută și la siguranța lor și pentru investigații noastre”, a precizat Dan Stoicănescu, șeful IPJ Arad.

Acesta mai precizează că față de anul trecut infracționalitatea în oraș este mai scăzută, dar au mai fost astfel de sesizări, iar oamenii s-au prezentat cu imagini.

Hoți și la București

Amintim că la sfârșitul anului trecut, cartierele bogate din jurul Bucureștiului au fost din nou ținta hoților. În doar cinci zile au avut loc trei spargeri într-o singură zonă. 

Rețelele de socializare au fost pline de imagini cu hoți care încearcau să pătrundă în casele de la periferia Bucureștiului.

Pe imagini se vedea cum hoții vin cu câteva zile înainte și verifică zona. Jafurile se petrec fie dimineața, fie în miezul zilei atunci când infractorii sunt siguri că nimeni nu este acasă.

AradPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite