Au fost prinși protagoniștii jafului ca-n filme din Iași. Au cheltuit peste 100.000 euro din seiful de 200 de kilograme

0
Publicat:

Doi bărbați și o femeie, care au furat un seif de 200 de kilograme, plin cu bani şi bijuterii, din casa unor oameni de afaceri ieşeni, au fost identificaţi după trei săptămâni. Alţi doi suspecţi sunt căutaţi în continuare.

Jaf  Sursa foto: Shutterstock
Jaf Sursa foto: Shutterstock

Hoții care au furat acum aproape trei săptămâni un seif de 200 de kilograme din casa unui om de afaceri din comuna Hârlău, județul Iași, au fost prinși sâmbătă, 3 februarie. Este vorba de doi bărbați și o femeie care au fost reținuți pentru 24 de ore, iar duminică, 4 februarie, au fost duși în fața instanței cu propunerea de arestare preventivă. 

În seif erau, potrivit păgubitului, 30.000 de euro, 500.000 de lei și mai multe bijuterii din aur. La domiciliul hoților au fost găsiți însă doar 11.500 de lei și mai multe bunuri.

Jaful ca în filmele de acţiune a avut loc pe 12 ianuarie, în localitatea Hârlău. Potrivit procurorilor, doi dintre hoţi s-au deplasat cu maşina până în apropierea locuinţei vizate, după ce anterior au distrus camerele de supraveghere din zonă.

Au dat de urma hoților după trei săptămâni

Pe data de 12 ianuarie 2024, în jurul orelor 12:41, Poliția Orașului Hârlău a fost sesizată prin apel unic de urgență 112 de către o femeie cu privire la faptul că din locuința sa din orașul Hârlău i-au fost sustrase mai multe bunuri. Din cercetări a rezultat că, la aceeași dată, persoane necunoscute, prin forțarea unui geam de la parter, ar fi pătruns în interiorul locuinței de unde ar fi sustras un seif în care se afla o sumă importantă de bani, în lei și valută, precum și bijuterii. În cauză a fost întocmit doar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. Cercetările continuă la nivelul Serviciului de Investigații Criminale Iași pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, precum și în vederea identificării autorilor”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

Poliţia a fost alertată de mezinul familiei, care a venit de la şcoală şi a văzut casa spartă. Poliţiştii au dat de urma hoţilor abia după trei săptămâni. În acest timp, infractorii au cheltuit aproape toţi banii.

Alte două persoane sunt căutate în continuare. Păgubiţii sunt cunoscuţi în oraş. Bărbatul deţine o afacere prosperă cu fructe şi legume, iar soţia este educatoare. În curtea lor intră des maşini pentru a lua marfă, aşa că autoturismul hoţilor nu i-a alarmat pe vecini şi nici pe cei doi câini de pază.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite