Județul din România care cuprinde 55 de obiective turistice fotografiate 3D, în finală la „Destinația anului în 2024”

0
Publicat:

Aradul este finalist la categoria „Cea mai bună campanie de promovare” în cadrul proiectului „Destinația anului în 2024”. Turul virtual al județului cuprinde 55 de obiective turistice fotografiate 3D.

Turul virtual cumprinde mai multe obiective FOTO CJA
Turul virtual cumprinde mai multe obiective FOTO CJA

În această categorie sunt finaliști: Oradea, Comuna Bălțați, Vrancea – tărâm de poveste și tradiție; Anii Drumeției; județul Arad; județul Harghita; Lunca Prutului de Jos (Republica Moldova); municipiul Ungheni (Republica Moldova); Aeroportul Iași și județul Timiș.

În destinațiile turistice din România se pot înscrie în două tipuri de categorii distincte. Categoriile deschise localităților sau regiunilor includ: „Orașe care inspiră”, „Tărâmuri cu istorie și tradiție”, „Regiuni eco-turistice”, „Stațiuni turistice”, „Sat de poveste” (categorie susținută de Antreprenorești), „Cea mai bună campanie de promovare”.

Categoriile dedicate operatorilor turistici sunt: „Parcuri de distracție și aventură”, „Atracții cultural-educative”, „Wellness”, „Cazări epice – resorturi”, „Cazări epice – boutique”, „Experiențe gastronomice”, „Cea mai bună campanie de promovare”.

Astfel, zece finaliste din fiecare categorie vor fi pre-selectate de un juriu format din peste o sută de experți. Dintre acestea, destinațiile câștigătoare vor fi selectate prin trei criterii: un vot al juriului, un vot al publicului pe www.destinatiaanului.ro și o cercetare sociologică reprezentativă național.

Puncte din partea juriului

Județul Arad este finalist la categoria „Cea mai bună campanie de promovare”. Această categorie va primi puncte exclusiv din partea juriului, nu și din partea publicului.

Turul virtual al județului Arad cuprinde 55 de obiective turistice fotografiate 3D, din dronă (unde este posibil) și de la sol. Turul virtual se poate accesa de pe orice dispozitiv vizitând www.visitarad.ro dar cel mai spectaculos se poate viziona prin ochelarii de realitate virtuală (VR).

Turul virtual prin intermediul ochelarilor VR a fost punctul de atracție al standului Județului Arad la târgurile la care Consiliul Județean Arad, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică al Județului Arad a participat, atât local (Expo Arad), cât și național (Târgul de Turism al României desfășurat la Romexpo București) sau internațional (târgul „TOURISM AND TRAVEL EXPO”, din Chișinău, Republica Moldova).

Turul virtual a fost prezentat de asemenea și claselor de elevi care au vizitat sediul Consiliului Județean Arad în cadrul proiectului „Școala Altfel”, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite