Investiţie de 1,3 milioane de lei pentru a proteja Mureşul de poluare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O investiţie în valoare de 1,3 milioanede lei a fost finalizată decătre Compania de Apă Arad pentru un sistem de canalizare care trecve pe sub râul Mureş şi a cărui absenţă ar fi putut polua râul, a anunţat, vineri, Compania de Apă Arad. Lucrările au durat jumătate de an.

Investiţia, care a fost realizată din fondurile Companiei de Apă, a prespus reabilitarea conductei canalizare menajeră a tronsonului cuprins între staţia de pompare apă menajeră SP8 şi punctul de debuşare de pe stada Gheorghe Lazăr. 

Lucrările, care au inceput în luna iunie  2017, au fost împărţite în două tronsoane mari, unul executându-se în regie proprie şi cel de-al doilea, în antrepriză. Acesta din urmă a inclus subtraversarea râului Mureş prin două conducte în lungime totală de 480 de metri, pe un tronson cuprins între malul stâng al râului, strada Eugen Popa şi malul drept al râului, strada Gheorghe Lazăr. 

Într-un comunicat de presă al Companiei de Apă Arad se arată că "investiţia a fost  considerată o prioritate pentru Compania de Apă Arad, datorită gradului de degradare al conductei vechi si a faptului că este amplasată sub radierul podului Decebal, iar intervenţia ar fi fost extrem de greoaie sau aproape imposibilă în cazul unor avarii, care ar fi putut provoca poluare în zona râului Mureş".

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite