FOTO Un poliţist arădean, în topul celor mai buni karatişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorin Mărgărint are 33 de ani
Dorin Mărgărint are 33 de ani

Reprezentanţii Poliţiei din Arad sunt mândri de agentul principal Dorin Mărgărint care a fost pe podium la Campionatul European de Karate Kyokushin open seniori. Acesta s-a desfăşurat zilele trecute în localitatea Kielce, din Polonia.


Astfel, la această competiţie la care au participat sportivi din 16 ţări a fost prezent şi un poliţist arădean, care practică acest sport. În urma meciurilor desfăşurate,  agentul principal de poliţie Dorin Mărgărint, din cadrul IPJ Arad şi membru al clubului sportiv Combat Team Arad, a reuşit să urce pe podium, obtinând locul 3. 

Dorin Mărgărint a avut companie selectă, printre luptători numărându-se figuri cunoscute, ca bulgarul Valeri Dimitrov (câştigătorul turneului), ungurul Zsolt Balogh, sau suedezul Jimmie Collin. După o prestaţie meritorie, arădeanul a câştigat medalia de bronz, fiind învins doar de bulgarul Dimitrov.

Cum a început totul

Dorin Mărgărint a început să practic acest sport în anul 2005 la clubul sportiv Budokai Arad unde i-a fost antrenor sensei Sorin Stoia.

„De-a lungul timpului am practicat mai multe sporturi de contact printre care aş aminti judo, kick box. În anul 2005 am mers pentru prima dată la un antrenament de karate kyokushin, care a fost epuizant din punct de vedere fizic cât şi psihic. Atunci mi-am dat seama că e o artă marţială nu un simplu sport de contact, iar mult după aceea mi-am dat seama că e un mod de viaţă”, spune  Dorin Mărgărint.

Întrebat ce l-a determinat să practice acest stil de karate, agentul a răspuns:

„Este unul dintre cele mai dure şi mai realiste dintre sporturile de contact. Kyokushin-ul în primul rând întăreşte trupul prin antrenamentele istovitoare, de multe ori epuizante, spirnitul de luptător şi bineînţeles caracterul sportivilor care-l practică”.

A fost medaliat la europene

Dorin a participat la competiţii încă din al doilea an de când a început practicarea kyokushin-ului.

„Obţinând mai multe titluri de campion naţional am avut şi participari la concursuri internaţionale unde am fost pe locuri fruntaşe. Am fost medaliat la europene de două ori în 2007 şi acum în 2012 am participat la Campionatul Mondial de la Tokyo unde m-am calificat în primii 32 de sportivi. În anul 2009 m-am înscris la Şcola Naţională de Antrenori, de unde am absolvit ca şi antrenor de arte marţiale de contact specializarea karate kyokushin”, mai spune acesta.

Anul acesta a înfiinţat un club sportiv ce se numeşte Combat Team Arad. Dorind prin acestă cale popularizarea acestei arte marţiale japoneze deosebit de complexe.

„Antrenamentele din cadrul clubului sunt complexe, punându-se accentul pe dezvoltarea condiţiei fizice, a tehnicii specifice, dar şi exerciţii de autoapărare şi unele elemente de luptă corp la corp şi la sol. Prin acest stil încerc implementarea curtoaziei, respectului, spiritului de lupător specific luptătorilor japonezi care sunt un exemplu în acest sens şi nu în ultimul rând doresc promovarea exerciţiului fizic, făcut într-un cadru organizat şi profesionist”, mai declară Dorin.

Antrenamentele lui au loc în incinta sălii de sport a Şcolii Generale, nr .4 în zilele de luni, miercuri şi vineri în intervalul orar 19.00-21.00.

Dorin are 33 de ani şi spune că este  benefică folosirea artelor marţiale în tehnica imobilizării infractorilor, iar în general prin practicarea artelor marţiale se conferă practicanţilor o stăpânire de sine, un echilibru emoţional necesar muncii de poliţist.

„S-au înmulţit cazurile de poliţişti ultrajiaţi şi este necesară cunoaşterea de arte marţiale în munca noastră. În toate inspectoratele de poliţie se folosesc antrenori de arte marţiale de contact pentru perfecţionarea ofiţerilor şi subofiţerilor care acţionează pentru combaterea infracţionalităţii stradale” a conchis Dorin.
Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite