FOTO Seară italiană la Arad. Studenţii din Peninsulă şi-au prezentat obiceiurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preparatele italiene au fost pe placul studenţilor români
Preparatele italiene au fost pe placul studenţilor români

Studenţii italieni care studiază la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad au organizat o manifestare, sub genericul „Knowing Us-Italy”, pentru a prezenta obiceiuri şi tradiţii specifice poporului italian.

Manifestarea a ajuns la a doua ediţie, după succesul primei prezentări de anul trecut. Proiectul a fost realizat în comun de Clubul Rotaract Arad Cetate şi Liga Studenţilor din Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” şi s-a desfăşurat la terasa No Name de pe Ştrandul „Neptun” din Arad.

Programul serii a fost extrem de variat, pentru a prezenta cât mai multe aspecte care ţin de cultura şi tradiţiile italiene. Meniul servit participanţilor a cuprins preparate şi băuturi specifice din Peninsulă, cum ar fi caracatiţă cu cartofi natur, paste cu scoici şi peşte. 

Partea culinară a fost asigurată de Restaurantul „Vezuvio” din Arad. Seara a fost completată cu recitaluri de muzică italiană, inclusiv muzică de operă.

Participanţii au mai avut ocazia să afle şi alte aspecte legate de Italia şi modul de viaţă al italienilor. În cadrul evenimentului au fost intonate şi imnurile celor două ţări.

„Am vrut, cu această ocazie, să ne prezentăm, cu tradiţiile, obiceiurile şi felul nostru de a fi, colegilor, profesorilor şi, de fapt, membrilor comunităţii arădene în mijlocul căreia ne petrecem câţiva ani de viaţă, pe perioada studiilor universitare”, a declarat studentul italian Antonino Nicolò, manager al proiectului şi lider al studenţilor italieni de la UVVG.

Au participat la eveniment, alături de studenţi şi cadre didactice din UVVG, şi personalităţi ale comunităţii italiene din vestul ţării, inclusiv Roberto Sperandio, viceconsului Italiei la Arad.

La Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad învaţă peste o mie de studenţi italieni care formează cea mai importantă comunitate a studenţilor străini care urmează studii universitare la universitatea arădeană. Ei au inaugurat seria din acest an a evenimentelor sub genericul „Knowing Us”.

Aceste prezentări ale culturii şi tradiţiilor comunităţilor de studenţi străini au fost demarate anul universitar trecut, cu seri dedicate studenţilor italieni şi francezi, cu scopul de a ajuta la mai buna cunoaştere reciprocă şi la integrarea acestora în mediul academic arădean.

„La ora actuală, la universitatea noastră învaţă studenţi reprezentând mai multe naţionalităţi şi culturi. Am gândit această serie de prezentări pentru a sprijini cunoaşterea reciprocă şi pentru a deschide porţi spre alte obiceiuri şi culturi. Vom continua şi cu alte seri dedicate colegilor noştri străini, pentru a întări punţile dintre ei şi colegii noştri români”, a declarat Paul Bărbulescu, preşedintele Ligii Studenţilor UVVG, prefectul studenţilor din Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.
Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite