FOTO Parcul cu lac, cel mai modern din zona de Vest a ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcul Pădurice a fost modernizat de curând
Parcul Pădurice a fost modernizat de curând

Unul dintre cele mai frumoase parcuri din Arad este cel din zona Podgoria care a fost modernizat de curând. Parcul Pădurice, cum este numit se află în zona Podgoria la intersecţia dintre Corneliu Coposu şi Miron Costin lângă Catedrala Ortodoxă.

Parcul include şi un lac care a fost modernizat, prin fonduri europene, lucrarea fiind inaugurata pe 6 iunie 2012.  În mijlocul lacului se află o fântână arteziană muzicală care are un ansamblu cu un jet central cu înălţimea maximă de 30 metri, cu 6 duze dinamice multidirecţionale şi cu jet laminar de 13 metri înălţime maximă.

În plus, există şi un aliniament de 15 duze cu cu înălţime variabilă de până la 10 metri. Toate jeturile de apă sunt controlabile individual şi iluminate prin intermediul proiectoarelor cu led RGB de mare intensitate ce permit controlul culorii în funcţie de programul dorit.

„La sfârşitul secolului al XIX-lea, zona verde era mult mai întinsă, lacul natural de aici fiind înconjurat de o mică pădure, reminiscenţă a pădurii Ceala. Cu timpul a suferit numeroase schimbari. A fost concesionat unui restaurant  din apropierea sa,  inaugurat în octombrie 1998. În 2009 terasa de pe lac a luat foc”, spune Laurenţiu Pop.

În 2011 s-a semnat un contract de reamenajare  a  Lacului din zona Pădurice. În zonă este amplasat şi  bustul lui Corneliu Coposu, dar va fi şi Monumentul Marii Uniri.

Zona Pădurice a fost reamenajată de o asociere de firme formată din Poor Construct, Universul Verde şi Electro Construct, care a oferit preţul, de 6,8 milioane lei plus TVA.

Obiectivul principal al acestui proiect a fost readucerea oamenilor în zona de la Pădurice, care înainte de 2012, era foarte slab frecventată. Oamenii mergeau şi pe vremea lui Ceauşescu în zona Pădurice, deoarece acolo mai ales după marile manifestări se puteau cumpăra mici şi bere. 

Mai puteţi citi: Se deschide cofetăria din Parcul Copiilor: “Parcurile din Timişoara nu se vor transforma în birturi”

FOTO Atracţiile celui mai mare parc de distracţii din România: trei zone de food-court, lecţii de surfing pentru 160.000 de vizitatori şi 25,5 milioane de euro

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite