FOTO Locatarii unui bloc stau de o lună fără curent electric. Fostul administrator a fugit cu banii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locatarii unui bloc din municipiul Arad stau de o lună la lumina lumânării, fără căldură şi cu mâncarea care se strică în frigidere.

Acest lucru se întâmplă, deoarece blocul în care locuiesc de pe strada Căpitan Ignat nr. 56  a fost debranşat de la reţeaua de electricitate, iar locatarii acuză fostul administrator că nu a plătit facturile la distribuitorul de energie electrică.

Ei spun că fostul administrator a fugit cu banii strânşi pentru plata facturilor restante.

Blocul are un contor comun pentru toate cele 19 familii, iar locatarii spun că administratorul a adunat banii pentru a achita factura la electricitate, însă nu ar mai fi făcut plăţi în ultimele luni, restanţa ajungând la 25.000 de lei.

„Noi avem chitanţe, am fost de buna credinţă, am plătit. Acum suntem ca într-un ghetou. Suntem nevoiţi să folosim lumânări şi lanterne pe timp de noapte“, a declarat una dintre locatare.

 Un alt locatar spune că: „Anul trecut, în august, pe motiv de neplată, au venit cei de la ENEL şi au debranşat blocul de la contorul electric. Există un singur contor pe tot blocul. Fostul administrator l-a branşat, ilegal, la loc. În decembrie, a descoperit cei de la ENEL şi a dat contorul jos. Fostul administrator iar i-a legat la loc. Au venit cei de la Electrica, a descoperit şi a tăiat curentul de la stâlp“.

Înainte de Paşte, familiile au adunat din nou banii necesari pentru plata facturilor, achitând restanţele la distribuitorul de energie electrică, însă deocamdată nu au fost rebranşaţi. De Paşte oamenii au fost la biserică şi de acolo şi-au dus lumină în case pentru a nu sta în întuneric.

„Am venit cu lumina de la biserică. Trăim ca în Evul Mediu. Toată mâncarea s-a stricat, frigiderul este doar de décor acum”, afirmă un locatar.

Reprezentanţii Inspectroratului Judeţean de Poliţie Arad spun că pe numele administratorului a fost depusă o sesizare comună a păgubiţilor, fiind deschis un dosar de cercetare penală.

Vă mai recomandăm: Administratorul de bloc a fost asimilat funcţionarului

Administrator de asociaţie de proprietari, cercetat pentru delapidare

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite