Filarmonica arădeană marchează Dragobetele. Corul va susține astăzi un concert dedicat valsurilor de dragoste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corul Filarmonicii Arad se pregătește de spectacol
Corul Filarmonicii Arad se pregătește de spectacol

Cântecele de dragoste, imaginate de Johannes Brahms pe suportul metric al celui mai îndrăgit dintre dansurile lumii, sunt reluate şi în repertoriul din acest an al Corului Academic.

Valsurile de dragoste semnate de Johannes Brahms, o lucrare pe cât de frumoasă pe atât de pretenţioasă şi dificilă de interpretat, va avea loc astăzi  la ora 19.00, în sala mare a Filarmonicii de Stat. Corul condus de Daniel Rădoiaş este acompaniat la două piane de Adriana Dogariu şi Sorin Dogariu.

Cele două părţi ale lucrării, Liebeslieder op.52 şi Neue Liebeslieder op.65 se numără printre partiturile brahmsiene preferate de muzicienii şi melomanii zilelor de azi. Primele 18 cântece de dragoste au fost concepute în 1869, succesul lor de public dar şi acela de editură determinându-l pe Brahms să creeze în 1875, în continuarea acestora, o nouă serie de 15.

Cele două cicluri de valsuri vor fi interpretate de către Corul Academic fără pauză, tocmai pentru nu diminua din încărcătura emoţională a concertului.

“Cu câteva excepţii, valsurile sunt de scurtă dimensiune şi explorează întreaga gamă a tematicii propuse: dragostea este reflectată aici fie prin poveşti simple, fie prin izbucniri pasionale, melancolii visătoare sau devotamente adânci. Încărcate de efecte corale strălucitoare, partiturile alternează în mod echilibrat caracterele şi nuanţele lumii sonore brahmsiene şi le oferă auditorilor o unică şi extraordinară întâlnire cu  arta vocală a saloanelor secolului al XIX-lea”, a declarat Alin Văcean, director al Filarmonicii Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite