Doi bărbaţi, prinşi când voiau să vândă 20 de kilograme de mercur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi bărbaţi din oraşul arădean Curtici au fost prinşi, luni după-amiază, de poliţişti, înainte de a vinde aproape 20 de kilograme de mercur, pe care unul dintre suspecţi l-ar fi furat, în decurs de zece ani, de la CFR, unde fusese angajat.

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozibili şi Substanţe Periculoase Arad au intervenit, luni după-amiază, înainte să aibă loc o tranzacţie cu mercur, vânzătorii fiind doi bărbaţi din oraşul Curtici, de 47 şi 57 de ani, conform Mediafax. Cei doi suspecţi mergeau pentru a se întâlni cu un presupus cumpărător, însă au fost opriţi şi veificaţi de poliţişti, care aveau informaţii despre vânzarea mercurului. "Suspecţii au fost opriţi pe o stradă din Curtici şi aveau asupra lor aproape 20 de kilograme de mercur în trei flacoane din plastic, cu scopul de a fi vândut", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Arad, Camelia Tuduce.

Cei doi bărbaţi au fost duşi la audieri, urmând să se stabilescă împrejurările în care au obţinut substanţa. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, unul dintre suspecţi a lucrat la CFR, iar timp de mai mult de zece ani ar fi sustras mercur din instrumente de măsurare existente în trenuri, colectând astfel întreaga cantitate. Sursele citate afirmă că mercurul estre tranzacţionat pe piaţa neagră cu sume care pornesc de la 2.000 de euro.

Citeşte şi:

Şapte kilograme de mercur traficate de un devean pentru 5.000 de euro

La Arad au fost prinşi doi suspecţi de trafic internaţional de heroină

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite