Şapte kilograme de mercur traficate de un devean pentru 5.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trafic de mercur în Deva. D.G.
Trafic de mercur în Deva. D.G.

Un bărbat din municipiul Deva a fost prins în flagrant de poliţişti în timp ce oferea spre vânzare un recipient care conţinea şapte kilograme de mercur.

Poliţiştii au organizat un flagrant în Deva, în urma căruia au reţinut un bărbat în vârstă de 53 de ani, care oferea ilegal spre vânzare şapte kilograme de mercur. Deveanul urma să primească suma de 5.000 de euro pentru substanţa toxică din recipient.  
      
„Suspectul a fost reţinut şi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă, în cauză dispunându-se măsura de a nu părăsi ţara. El va fi anchetat pentru operaţiuni fără drept cu substanţe toxice periculoase; iar dacă va fi găsit vinovat, riscă pedeapsa cu închisoarea între 3 şi 15 ani”, a recizat inspectorul principal Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

Este al doilea caz de trafic de mercur depistat în acest an în municipiul Deva. Mercurul este folosit drept catalizator în extragerea aurului din minereul aurifer. Este o substanţă toxică, a cărei comercializare este interzisă.
 

Vă recomandăm şi:

FOTO Amintiri din „cetatea oţelului”: povestea celor mai interesanţi ani din istoria combinatului de la Hunedoara

Hunedoara anilor 1950, văzută de spionii străini: relatări despre anti-comunişti, acte de sabotaj şi atacuri ale partizanilor

FOTO Uzinele Hunedoarei, văzute din turnul castelului în urmă cu 70 de ani. Ce a rămas din ele în şapte decenii

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite