Datorită lucrărilor de modernizare a stației de epurare, Aradul este mai puțin poluat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai puțină poluare din cauza lucrărilor la stația de epurare
Mai puțină poluare din cauza lucrărilor la stația de epurare

Linia I din cadrul Staţiei de Epurare Arad a fost finalizată iar în prezent se continuă testele şi operarea de probă. Anul acesta, valorile parametrilor fizico-chimici ai apei epurate determinaţi prin analize de laborator s-au situat în limitele normale.

Potrivit reprezentanțiilor Companiei de Apă Arad, lucrările au fost începute în data de 28 Septembrie 2004, special pentru reducerea poluării râului Mureș. “Dorim să subliniem faptul că Măsura este finanţată de Uniunea Europeană în proporţie de 75% (grant nerambursabil) şi împrumut BERD în proporţie de 25%, împrumut făcut de către Compania de Apă Arad şi garantat de Consiliul Judeţean Arad. Prin implementarea acestui Program de Reabilitare finanţat de Uniunea Europeană, se modernizează Staţia de Epurare Arad, apa menajeră şi industrială colectată din întreg oraşul putând fi tratată corespunzător înainte de deversarea în râul Mureş”, a declarat Oana Hantig, reprezentanta Companiei de Apă Arad.

Odată cu reabilitarea se măreşte şi capacitatea Staţiei de Epurare, aceasta permiţând racordarea zonelor rezidenţiale și industriale care în prezent nu sunt racordate la reţeaua de canalizare și totodată racordarea localităţilor din imediata apropiere a Municipiului Arad.

“Linia I reabilitată este formată din treapta mecanică în care se reţin materialul grosier (PET-uri, resturi menajere, etc.), nisipul precum şi grăsimile din apa uzată, treapta biologică în care se îndepărtează fosforul, azotul precum şi materiile organice din apă prin intermediul biomasei și dezhidratarea nămolului (care este un produs secundar)”, a adăugat Oana Hantig. Lucrările de reabilitare continuă cu construcţia şi modernizarea obiectivelor din cadrul celei de-a doua linii a Staţiei de Epurare Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite