Cum s-a mobilizat un oraş întreg pentru repararea unei secţii de spital. Proiectul de 240.000 de euro realizat exclusiv din donaţiile cetăţenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Macheta proiectului pentru reabilitarea secţiei de Boli Infecţioase pentru Copii FOTO Anamaria Nyeki
Macheta proiectului pentru reabilitarea secţiei de Boli Infecţioase pentru Copii FOTO Anamaria Nyeki

Arădenii întind în fiecare zi o mână de ajutor proiectului iniţiat de către Anamaria Nyeki Popa, preşedinta Cetăţii Voluntarilor, cu privire la reabilitarea Secţiei Boli Infecţioase Copii Arad. Un primar şi-a donat salariul, iar o societate cu renume din judeţ a donat lenjeria pentru pătuţurile unde vor fi internaţi copiii.

Nu există arădean care să nu fi auzit de această campanie şi să nu fi donat ori bani, ori să contribuie cu bunuri. Lucrările la primul etaj al secţiei sunt aproape de final.

„Toată lenjeria de care avem nevoie la spital în secţia pe care o renovăm am primit-o donaţie de la Ioana Heredea şi echipa de la Cerbul Albastru. 27 feţe de pilote, 27 cearceafuri, 27 feţe de perină, 10 pilote, 10 perne, 13 perne mici, 4 pilote mici, 36 feţe pernă mici, 11 feţe pilote mici, 10 cearceafuri mici”, spune Anamaria Nyeki Popa.

cerbu albastru

De asemenea, primarul comunei Secusigiu, Ilie Cheşa, a donat un salariu pentru reabilitarea acestei secţii. „Un salariu a donat primarul Cheşa Ilie din Secusigiu pentru secţia pe care o renovăm. A promis că nu se opreşte aici şi gesturile către secţie vor continua”, adaugă Anamaria.

Chesa

Amintim că în urmă cu câteva săptămâni, aceasta i-a vândut o turtă dulce preşedintelui Consiliului Judeţean, Iustin Cionca, contra salariului pe o lună. Preşedintele a donat suma de 10.000 lei acceptând provocarea. După el a urmat Corina Crişan, medic la Spitalul Judeţean şi consilier judeţean.

De asemenea, Arhiepiscopia Aradului a donat suma de 1.000.000 lei, bani adunaţi şi de la enoriaşi. Totodată au avut loc numeroase acţiuni cartitabile prin care s-au adunat bani. La evenimentul Kids Aqua Party s-au adunat 7.417 lei, iar Kubika ateliere se va ocupa de întreg mobilierul secţiei. Până acum s-au adunat 80.000 de euro de la 64 de firme din Arad. Primul etaj va fi gata până la sfârşitul acestei luni.

Valoarea întregului proiect se va ridica la aproximativ 240.000 de euro, însumând lucrările de renovare ale celor trei nivele ale clădirii. În data de 6 august când au început lucrările la primul etaj era strânsă suma de 60.000 de euro, bani donaţi de diferite societăţi comerciale, apoi au urmat celelalte donaţii. 

Vă mai recomandăm:

FOTO Distracţia cu baloane a adus bani pentru renovarea secţiei de boli infecţioase

Lucrările la renovarea unui etaj al secţiei infecţioase au ajuns la jumătate. Arhiepiscopia Aradului printre donatori

AradPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite