Cum încearcă transfugii să înşele vameşi arădeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Disperarea unora şi goana după bani născocesc cele mai ciudate metode de trecere ilegală a frontierei printre migranţii străini.

Poliţiştii de frontieră arădeni  sunt puşi zilnic la grea încercare. Doar în ultimele două săptămâni aproape o sută  de transfugi au fost prinşi la vămile arădene. Conform frontieriştilor arădeni în topul mijloacelor de transport preferate de migranţii străini stau TIR-urile, urmate de trenuri şi autoturisme.
„Cei mai mulţi transfugi au ales să se ascundă în locuri bine camuflate, dotate cu cele necesare pentru a putea trece frontiera. Aceştia ajung să se ascundă în containere de tir unde îşi fac lăcaşuri cu aer condiţionat şi au chiar frigider”, a spus Mihaela Leş, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad.

Cea mai mare captură de migranţi din acest an a adus la jumătatea lui august la vama Vărşand, 36 de transfugi din Afganistan şi Irak, ascunşi într-un locaş special amenajat, în interiorul unui automarfar încărcat cu hrană uscată pentru animale. Tot în luna august şi tot la vama Vărşand, alţi 24 de migranţi din Palestina, Afganistan, Irak, Bangladeş şi Iran au încercat să fenteze frontieriştii arădeni, ascunşi într-un TIR care transporta plăci de pal.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite