Cornurile au fost înlocuite cu biscuiţi în şcolile arădene, după ce într-un produs s-a găsit o lamă de ras

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Livrarea cornurilor în toate şcolile din judeţul Arad a fost suspendată, iar acest produs a fost înlocuit cu biscuiţi. Decizia a fost luată după ce săptămâna trecută într-un corn s-a găsit o lamă de ras.

Administratorul public al judeţului Arad, Cristian Drăgan, a declarat că până la finalizarea cercetărilor efectute la producătorul cornurilor, elevii vor primi biscuiţi. De săptmâna viitoare, când cercetările vor fi încheiate, copiii de la oraşe vor primi trei zile biscuiţi şi două zile cornuri.

Mai mult, de la 1 aprilie, Consiliul Judeţean vrea să le ofere copiilor doar biscuiţi, în toate unităţile şcolare. Asta, însă, dacă elevii şi părinţii vor accepta. În toate şcolile din Arad şi din celelalte oraşe ale judeţului se va desfăşura un sondaj, în următoarele două săptămâni.

”Biscuiţii sunt o soluţie mai bună, pentru că sunt apreciaţi mai mult de copii. Cornurile ajung adesea să fie aruncate sau date la animale. În plus, pentru biscuiţi nu am primit niciodată reclamaţii, dar la cornuri au mai existat”, a declarat Drăgan.

Ancheta în acest caz este continuată de Protecţia Consumatorului, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Inspectoratul Şcolar şi Direcţia de Sănătate Publică, însă până acum nu a fost aplicată nicio amendă.

Cercetări au loc şi în Turda, la producătorul cornurilor care au ajuns joi în şcolile din Arad. Firma timişoreană Biscotto, care este furnizorul oficial al acestui produs, a invocat o problemă de natură tehnică, care nu i-a permis să acoperere cererea, astfel că a cumpărat cornurile din Turda şi le-a livrat în Arad.

Cel mai probabil, nu se va ajunge la rezilierea contractului cu Biscotto, pentru că asta ar presupune organziarea unei noi licitaţii, procedură care ar putea dura până la încheierea anului şcolar.

Vă mai recomandăm: O elevă de 9 ani a rămas cu o lamă de ras între dinţi când a muşcat din cornul primit la şcoală
 

„Laptele şi cornul“, la un pas să rămână fără finanţare europeană

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite