Concurs de ciclism pentru toţi arădenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu ocazia Zilei Mondiale fără Tutun, soluţiile şi sfaturile pentru o viaţă sănătoasă sunt în centrul atenţiei. Astăzi au loc o serie de manifestări dedicate zilei fără tutun organizate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Arad.

Arădenii sunt invitaţi să renunţe pentru o zi la viciul fumatului şi să aleagă cu totul alte activităţi care să-i ajute să se menţină în formă şi să fie sănătoşi. Cu ocazia Zilei Mondiale fără tutun, astăzi, se organizează o serie de activităţi de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Arad. Printre ele se numără şi o cursă de ciclism la care sunt aşteptaţi să se înscrie cât mai mulţi arădeni pasionaţi de sport.


„Astăzi vor avea loc anumite manifestări cu scopul sensibilizării comunităţii locale asupra efectelor nocive ale fumatului şi cu privire la dreptul fiecăruia dintre noi de a trăi sănătos”, a declarat Călin Ardelean de la DSP Arad, Compartimentului de Evaluare şi Promovare a Sănătăţii.


Tinereţe fără tutun


Una din activităţile sportive la care sunt aşteptaţi arădenii este cea de ciclism. În acest sens va avea loc, la Pădurea Ceala, un concurs pe biciclete, adresat în mod special adolescenţilor şi tinerilor cu vârsta între 14 şi 16 ani din liceele arădene, statisticile arătând că o mare parte din fumătorii judeţului Arad fac parte din această categorie de vârstă. Evenimentul începe la ora 12.00 şi durează până seara. „«Tinereţe fără tutun» este un slogan care se adresează publicului larg şi care interzice promovarea totală a produselor din tutun. Ne dorim ca măcar astăzi fumătorii să renunţe la ţigări şi să facă cât mai multă mişcare, iar tinerii să conştientizeze că acest viciu nu aduce nimic bun, ci numai le strică sănătatea”, a spus medicul Călin Ardelean, coordonatorul în promovarea sănătăţii.

Ne dorim ca măcar astăzi fumătorii să renunţe la ţigări şi să facă cât mai multă mişcare.
Călin Ardelean, medic

Tot mai mulţi fumători în întreaga lume

Potrivit unor statistici, fumatul rămane în continuare o problemă de sănătate publică importantă şi o epidemie globală care cauzează boli şi decese. Medicii spun că în anul 2009 fumau circa 1,1 miliarde de persoane, 30 la sută fiind adulţi. Dintre aceştia, 48 la sută sunt bărbaţi. Numărul fumătorilor este în creştere.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite