Cine este presupusul lider al traficului de ţigări din Arad, fugit cu un Ferrari înainte de a-i sparge „mascaţii” uşa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un Ferrari care i-ar aparţine lui Mladin a fost ridicat şi dus în curtea IPJ Arad FOTO aradon.ro
Un Ferrari care i-ar aparţine lui Mladin a fost ridicat şi dus în curtea IPJ Arad FOTO aradon.ro

Procurorii DIICOT au descins marţi la 157 de adrese din Arad şi alte opt judeţe într-un dosar de amploare care vizează o reţea de trafic de ţigări cu ramificaţii internaţionale.

Potrivit, procurorilor DIICOT „în cursul anului 2017, pe raza municipiului Arad a fost constituit un grup infracţional organizat, format din aproximativ 100 de persoane”. Gruparea, susţine DIICOT, era specializată în marele trafic de ţigări, marfa de contraband fiind transportată cu camioanele.

„Ţigările achiziţionate din Ucraina, Republica Moldova şi Serbia erau încărcate în autotrenuri aparţinând unor societăţi de transport controlate de segmentul extern al grupării – cetăţeni sârbi, ucraineni, moldoveni, fiind disimulate în alte categorii de mărfuri (panouri de lemn, paste făinoase, etc.) sau în autotrenuri declarate goale la intrarea în România. După introducerea acestora în ţară, erau transportate către depozite intermediare (identificate de liderii grupării), unde erau descărcate de către membrii grupării.

O parte din marfă se comercializa pe teritoriul României, iar o altă parte, era disimulată în alte categorii de mărfuri (în principal piese şi subansamble auto) şi, ulterior, era transportată şi comercializată în Marea Britanie, Germania, Franţa sau Italia, până în prezent, autorităţile engleze reuşind să captureze ţigarete pentru care valoarea totală a taxelor neachitate a fost calculată la aproximativ 10 milioane de lire sterline”, susţine DIICOT.

Cosmin Mladin, dispărut fără urmă

Potrivit Antena3, liderul celei mai importante grupări de trafic din Arad ar fi Cosmin Mladin, dispărut fără urmă cu două ore înainte de descinderile care îl vizau. Potrivit sursei citate, Mladin ar fi plecat de acasă la ora 4 dimineaţa cu mai multe pungi voluminoase în mână.

Numele lui Mladin a fost adus în discuţie şi după asasinatul cu bombă de la Arad, în care a murit omul de afaceri Ioan Crişan. O jurnalistă de investigaţie din Arad a povestit atunci, pentru Antena3, sub protecţia anonimatului, că Mladin este foarte discret, apărând foarte rar în public.  

Potrivit aradon.ro, un Ferrari roşu, cu numerele de înmatriculare AR 89 MLA, aparţinând cel mai probabil lui Mladin, a fost ridicat de anchetatori şi dus în curtea IPJ Arad pentru continuarea cercetărilor. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Procurori „nejustificat de blânzi“ cu o proxenetă care a sechestrat o fată de 17 ani într-un bordel deschis sub paravanul unui salon de masaj

Cea mai mare reţea de prostituate de lux din Timişoara, anihilată de procurorii DIICOT. Recepţionerele unor hoteluri, cercetate pentru proxenetism

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite