Cer despăgubiri pentru terenul fostei case parohiale din Curtici, de 40.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parohia Ortodoxă din Curtici continuă războiul pentru despăgubire, după ce pe locul vechii case parohiale din oraşul arădean, a fost ridicată în urmă cu opt ani noua poştă din localitatea aflată la 17 kilometri de municipiu

În urmă cu patru ani, Parohia Ortodoxă începea drumul lung în justiţie pentru a fi despăgubită cu 40.000 de euro, considerând că le-a fost încălcat dreptul de proprietate asupra terenului pe care a fost ridicată poşta.

„Suma pe care noi am cerut-o reprezintă contravaloarea fostei case parohiale şi considerăm că a fost încălcat dreptul la proprietate. Parohia Ortodoxă din Curtici deţine extrasul de carte funciară original, din anul 1878, pentru terenul pe care a fost construită casa parohială”, spune Gheorghe Buzian, preotul paroh din Curtici.

Cu toate acestea, Romtelecomul, care în 2003 a primit de la Primărie locul de casă, aprobarea de a demola casa parohială şi de a construi actuala clădire a poştei, deţine la rândul său extrasul de carte funciară eliberat în acelaşi an.

Parohia a dovedit instanţelor de judecată  dreptul de proprietate asupra terenului, însă o nouă expertiză a fost solicitată  de Tribunalul Arad. Astfel, următoarea înfăţişare în dosar va avea loc pe 25 mai, data până la care expertizele asupra terenului fostei case parohiale ar trebui să fie finalizate.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite