Bunicul fetiţei care a ars de vie în maşină este acuzat de ucidere din culpă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa a arătat maşina după stingerea flăcărilor FOTO romaniatv.net
Aşa a arătat maşina după stingerea flăcărilor FOTO romaniatv.net

Tragedie mare în familia din Curtici în urma decesului fetiţei de aproape trei ani care a ars de vie în maşină. Vinovat de incident se face bunicul acesteia care a lăsat-o nesupravegheată. Acum el este trimis în judecată pentru ucidere din culpă.

Vă reamintim că, în luna noiembrie 2015,  fetiţa se afla singură în maşină, iar când bunicul ei a deschis portiera să o scoată afară, flăcările s-au propagat, cuprinzând-o pe aceasta.

„A suferit arsuri pe 60 la sută din suprafaţa corporală şi arsură de căi aeriene. A fost intubată şi ventilată mecanic. S-a decis transferul cu ambulanţa SMURD la Spitalul de Copii «Louis Ţurcanu» din Timişoara”, a declarat pe atunci Monica Puticiu, director medical al Spitalului Judeţean Arad.

Bunicul fetiţei în vârstă de 53 de ani,  a lăsat motorul maşinii pornit şi pe fetiţă înăuntru, iar el a se afla într-un imobil. Când a ieşit a văzut că maşina luase foc şi a alergat să scoată fetiţa, care deja suferise arsuri grave. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la instalaţia electrică a autoturismului, întrucât nu au fost găsite materiale de la care să se fi aprins focul.

Acum, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, prin rechizitoriul din data 19 septembrie 2016, au dispus trimiterea în judecată  a bunicului Ilie Bojan, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că:  „inculpatul, în data de 07 noiembrie 2015, a lăsat nesupravegheat autoturismul său marca VW Sharan,  staţionat în faţa imobilului din localitatea Curtici şi având motorul pornit iar în habitaclul autovehiculului pe nepoata sa minora J. I.E. în vârstă de 2 ani şi 11 luni, context în care, a izbucnit un incendiu  în partea din stânga spate a autoturismului, la ventilatorul din compunerea unui sirocou (sistem de încălzire suplimentar  al autovehiculului), incendiu în urma căruia minora a suferit arsuri de gradul II – III – IV pe 60% din suprafaţa corpului şi ulterior au dus la decesul acesteia la data de 10 decembrie 2015”, se arată într-un comunicat al Parchetului.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare la Judecătoria Arad.

Vă mai recomandăm: O fetiţă de 3 ani a ars de vie în maşina familiei. Ea va fi transportată cu avionul la Bucureşti

O nouă amânare în procesul de ucidere din culpă al vicepreşedintelui CJ Olt, Marius Oprescu. Avocaţii vor să ştie câţi moştenitori a lăsat în urmă victima

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite